„Audi” priima belgę Vanina Ickx į DTM

Pirmą kartą nuo 1995 m. moteris vėl startuoja populiariausių pasaulio gamyklinių automobilių lenktynių serijoje (DTM): Vanina Ickx 2006 m. DTM lenktynėse dalyvauja naujojoje komandoje su „Audi A4 DTM”, kuriai vadovauja Dr. Colin’as Kolles’as. Belgė nėra pirmoji moteris „Audi” gamyklos vairuotoja, siekianti parodyti vyrams, kas yra kas: Michčle Mouton, vairuojanti „Audi Quattro”, buvo pirmoji ir iki šiol vienintelė moteris, laimėjusi pasaulio ralio čempionato turą. 1982 m. prancūzė vos nelaimėjo pasaulio čempionės titulo. 1990 metais gamyklinių automobilių super-lenktynėse su „Audi A4 Quattro” italė Tamara Vidali sulaukės daug dėmesio.

„Michčle Mouton ir Tamara Vidali aiškiai parodė, kad moteris puikiai gali pasiekti viršūnę vyrų dominuojamame sporte”, – aiškina Audi moto-sporto vadovas, Dr. Wolfgang Ullrich. „Esame įsitikinę, kad Vanina Ickx pasižymi visomis savybėmis, kurių kaip tik ir reikia sėkmei.

Buvusio „Formulės 1” vairuotojo ir šešis kartus Le Mans laimėtojo Jacky Ickx’o dukra savo karjerą pradėjo tik būdama 21 metų – 1996 m. patyrusi sėkmę vairuodama gamyklinius automobilius, ji visuomenės dėmesį atkreipė laimėjusi savo klasėje ir užlipusi ant pakylos 24 valandų Spa-Francorchamps lenktynėse. Vanina Ickx jau kelis kartus varžėsi 24 valandų Le Mans lenktynėse bei Dakaro ralyje. Praėjusiais metais už LM P1 sportinio automobilio vairo ji buvo netoli pergalės Le Mans Endurance serijoje (LMES).

„Esu pakylėta turėdama galimybę startuoti su „Audi DTM”, – sako Vanina Ickx, kuri gimė 1975 m. vasario 16 d. Briuselyje (Belgijoje), o nuo praėjusių metų pabaigos gyvena su savo draugu Fabien’u Vysbadene (Vokietijoje). „Kartu su „Formule 1″, DTM yra pačios populiariausios tarptautinės lenktynės ir, be abejo, sunkiausios. Žinau, kad man bus nelengva DTM.”

Nepaisant smulkaus sudėjimo – kvalifikuota biologė sveria šiek tiek virš 55 kilogramų ir yra 1,55 metro ūgio, – ji jokiu būdu negali būti pavadinta nedrąsia. Vanina mėgsta greitį ir varžybų skonį. Ji šokinėja su parašiutu, yra pirmoji moteris kirtusi Lamanšą ultra-lengvuoju lėktuvu bei šuoliuose slidėmis nuo tramplino yra pasiekusi 136 km/val. greičio rekordą.

Prie Vaninos Ickx DTM taip pat prisijungs ir naujoji komanda: Dr. Colin’as Kolles’as Midlendo, „Formulės 1” komandos generalinis direktorius, įsigijo dvi 2004 m. „Audi A4 DTM” ir pristatė jas kaip „Audi” klientų komandą. „Naudotų” automobilių potencialą praėjusiais metais aiškiai pademonstravo „Audi Sport Team Joest” komanda: Christian’as Abt’as buvo antras Norisring’e ir sezoną baigė būdamas geriausiu metų nenaujų automobilių vairuotoju bei devintuoju bendrojoje įskaitoje. Antroji lenktynininko pozicija Dr. Kolles’o komandoje Greding’e, esančiame tik už kelių kilometrų į šiaurę nuo Ingolstadt’o, tebėra laisva.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.