Tobulinamas kariuomenės ir civilinių institucijų bendradarbiavimas

Vyriausybė nutarė teikti Seimui Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo bei su juo susijusių teisės aktų pataisas ir papildymus. Tai daroma siekiant tobulinti krašto apsaugos sistemos ir kariuomenės sąveiką su kitomis valstybės, savivaldybių institucijomis, įvertinus galimas grėsmes nacionaliniam saugumui ir tausojant biudžeto lėšas.

Konkrečiau reglamentuojamas kariuomenės panaudojimas likviduojant teroro išpuolius, kontroliuojant teritorinę jūrą, išskirtinę ekonominę zoną ir kontinentinį šelfą.

Tobulinamas sprendimų dėl dalyvavimo tarptautinėse operacijose ir krašto apsaugos sistemos bei kariuomenės įsigijimų priėmimo procesas.

Aiškiau įvardytas kario priesaikos sulaužymas ir po to sekančios nuobaudos, apibrėžiami karių etikos reikalavimai, kariūnų tarnybos trukmė, sveikatos priežiūros, atostogų suteikimo tvarka, reglamentuojamas kompensacijų mokėjimas žūties ar sveikatos sutrikdymo atveju.

Įstatymo projektas pataisytas bei papildytas įvertinus NATO ir ES šalių patirtį ir tai leis racionaliau panaudoti valstybės lėšas bei pajėgumus nacionaliniam saugumui užtikrinti, pasitelkiant kariuomenės pajėgumus padėti civilinėms institucijoms vykdyti jų funkcijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.