Po principingų žodžių – smūgis per kišenę

Direktorius dėjosi naivuoliu

Su Darbo partijos lyderiu Viktoru Uspaskichu siejamoje Krekenavos agrofirmoje paauklėta drąsiai kalbėjusi darbuotoja.

Mėsos sūdytoja dirbanti Danutė Budrevičienė vakar atsiimdama atlyginimą pirmą kartą nebegavo dalies pinigų voke.

Visas atlyginimas išmokėtas oficialiai, atskaičiavus mokesčius valstybei. Bet, moters nusivylimui, šįsyk alga – mažesnė nei anksčiau.

„Gavau algos lapelį, kuriame apskaičiuotas 551 litas. „Į rankas” teko apie 460 litų. Paklausiau gamybos direktorių Gintarą Martinkų, kodėl kiti darbuotojai šį mėnesį gavo papildomai pinigų vokuose, o aš – ne. Jis atsakė nesuprantąs, apie kokį voką kalbu”, – vakar „Lietuvos rytui” pasakojo D.Budrevičienė.

Kerštas už išsakytus žodžius

Moteris neabejoja, kad tai yra kerštas už kritikos žodžius, prieš pusantros savaitės viešai išsakytus Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui.

Tąsyk D.Budrevičienė paviešino, kad ji oficialiai iš Krekenavos agrofirmos gauna 260 litų algos ir 200 litų avanso.

Iš viso – 460 litų. Be to, kiekvieną mėnesį jai nuo 130 iki 260 litų būna įteikiama voke.

Krekenavos agrofirmą valdo koncernas „Vikonda”.

Vienas jo steigėjų V.Uspaskichas, paklaustas, kada bus nustota mokėti atlyginimus vokuose, atšovė: „O jūs neimkite vokų”.

Bendradarbiai atvirai ignoravo

Vakar D.Budrevičienė po atostogų pirmą kartą pasirodė darbe ir susidūrė su nemalonia atmosfera. Anksčiau draugiškai su ja kalbėjęsi bendradarbiai vakar šalinosi ir nesileido į kalbas.

Tiktai vienas kitas praeidamas pro šalį pakeldavo į viršų nykštį, tokiu būdu demonstruodami palaikymą.

Dauguma Krekenavos agrofirmos darbuotojų moterį atvirai ignoravo.

„Žmonės bijo, kad dabar nebegaus tų pinigų, kuriuos gaudavo vokuose. Dėl to visi kaltina mane.

O aš apie tai prabildama tik norėjau, kad tie į rankas slapta įkišami pinigai būtų mokami oficialiai. Tuomet ne taip baisu būtų ir susirgti, ir išeiti į pensiją”, – sakė moteris.

Išgirdo nemalonią užuominą

Vakar D.Budrevičienę išsikvietė gamybos direktorius G.Martinkus.

„Jis man pasakė, kad prisikalbėjusi padariau blogiau ir sau, ir kitiems. Paklausiau, tai ką man dabar daryti: rašyti prašymą ir išeiti iš darbo?

Viršininkas to daryti neliepė, bet užsiminė, kad garbingas žmogus, sukėlęs tokį skandalą, toliau pats nebegalėtų dirbti”, – pasakojo moteriškė.

Pa savo viešai išsakytų drąsių žodžių D.Budrevičienė nemalonių užuominų sulaukia ne pirmąkart.

Dar tą patį vakarą, kai prieš pusantros savaitės moteris prabilo apie nelegalius pinigus, jai buvo grasinama. Tada D.Budrevičienei paskambino nepažįstamas vyriškis ir pasakė: „Tau linkėjimai. Susimąstyk, ką kalbi”.

Pavadino Blinda su sijonu

Krekenavos agrofirmos gamybos direktorius G.Martinkus „Lietuvos rytui” patvirtino, kad vakar jis buvo pasikvietęs D.Budrevičienę į kabinetą pokalbio.

Direktorius teigė norėjęs išgirsti, kaip ji pati vertina susiklosčiusią padėtį: „Ji sukėlė tokį skandalą. Net mano pažįstami iš kito rajono skambino ir klausė, koks čia Tadas Blinda su sijonu pas mus dirba.

Pas mane ateina paprasti žmonės iš cecho ir sako, kad nebenori su ja dirbti. Mes jos nesiruošiame atleisti. Čia jos asmeninis reikalas – toliau dirbti ar nedirbti”.

Tyrimą pradėjo prokurorai

Antradienį Panevėžio apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo Krekenavos agrofirmoje.

Pirmadienį prokurorai gavo Seimo nario konservatoriaus Jurgio Razmos pareiškimą. Prašoma ištirti, ar tikrai šioje mėsos perdirbimo bendrovėje pažeidžiant įstatymus dalis atlyginimų darbuotojams įteikiama vokuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.