Naujiems automobiliams nereikia techninės apžiūros

Nuo šiol naujo automobilio techninę apžiūrą galima praeiti teturint tik jo numerius.

Jau galioja naujos Kelių transporto priemonių valstybinės techninės apžiūros atlikimo taisyklės, kurios suteikė nuolaidų naujų automobilių savininkams.

Dabar nusipirkusiems naują automobilį pakanka su dokumentais ir nauju valstybiniu transporto priemonės numeriu užeiti į techninės apžiūros stotį. Ten bus išduotas techninis talonas, galiojantis ne dvejus, bet trejus metus. Bus išrašoma ir techninės apžiūros kortelė. Anksčiau tai kainavo 15 litų, dabar – tik 6 litus.

Turint naują automobilį, net nereikia rūpintis, kad būtų avarinis ženklas ar gesintuvas. Klaipėdos automobilių techninės apžiūros centro „Transkona” gamybos direktorius Algimantas Idzelis teigė, kad tokios nuolaidos naujų automobilių savininkams taikomos, nes pasitikima gamintojo suteikiama garantija.

Tačiau kai baigiasi trejų metų terminas, automobilis tikrinamas, kaip ir visi kiti. O techninės apžiūros talonas išduodamas tik dvejiem metams.

Panašiai yra ir su kitomis naujomis transporto priemonėmis. Motociklams teikiamas taip pat trejus metus galiojantis techninės apžiūros talonas. Krovininių automobilių iki 3,5 tonos techninės apžiūros talonas galios dvejus metus, autobusų ir troleibusų – metus.

Atsižvelgta ir į antikvarinių bei sportinių automobilių savininkus.

Automobilių sporto mėgėjai, pritaikę savo automobilius varžyboms pagal specifinius reikalavimus, galės paprasčiau atlikti techninę apžiūrą. Jiems tereikia pateikti Lietuvos automobilių sporto federacijos išduotą sportinio automobilio pasą.

Techninės apžiūros centrų specialistai nevertins sportinio automobilio įrangos, jei ji jau yra įvertinta sportinio automobilio pase. Tačiau vis tiek bus tikrinama, kokie sportinio automobilio stabdžiai ar šviesos.

Rimčiau bus apžiūrimi ir automobiliai, kurie pagaminti iki 1960 metų. A.Idzelis teigė, kad tokių metų automobilių Klaipėdoje yra vos keletas. Bus patikrinti šių antikvarinių automobilių stabdžiai, šviesos, posūkiai. Tiesiog specialistai atsižvelgs į šių automobilių amžių, gamyklos konstrukcijos ypatumus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.