Komisaras – į laisvę, vagis – atgal į kalėjimą

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme nuosprendį išklausė išpirkos reikalavimu už pavogtą turtą kaltintas nuo pareigų nušalintas uostamiesčio kriminalinės policijos komisaras.

Tiek 29 metų amžiaus Donatas Bieliūnas, šiuo metu dirbantis vienoje saugos tarnybų, tiek su juo į teisiamųjų suolą sėdęs 39-erių Egidijus Austys, už kitą nusikaltimą – vagystę – kalintis Alytaus pataisos namuose, kategoriškai neigė savo kaltę.

Teismo sprendimu D. Bieliūnui skirti vieneri metai įkalinimo bausmę atidedant metams, E. Ausčiui – taip pat vieneri metai nelaisvės bausmę atliekant įkalinimo įstaigoje.

Pareigūnas bei vagis buvo kaltinami pernai rugsėjo 1-8 dienomis iš UAB „Apsaugos komanda” Klaipėdos skyriaus atstovų reikalavę išpirkos už vogtus daiktus, o komisaras – ir pareigybinių instrukcijų pažeidimu bei pareigūno vardo pažeminimu.

Neigė draugystę su komisaru

Komisaras tvirtino su E. Ausčiu bendradarbiavęs tik vykdydamas savo pareigas – norėdamas iš jo gauti vertingos informacijos. Kaltinamasis sakė, kad darbas jam buvęs visas gyvenimas, o norint pasiekti gerų rezultatų, reikėję bendrauti su nusikaltėliais.

Anot jo, E. Ausčio dėka buvęs sėkmingai atskleistas ne vienas nusikaltimas, tad pareigūnas jį paremdavęs finansiškai – davęs mobilųjį telefoną, šiam patekus į zoną papildydavęs telefono kortelės sąskaitą.

„Turėdamas daug darbo apie savo veiklą nespėjau informuoti tiesioginio savo vadovo, tačiau aš veikiau darbo tikslais”, – teismą tikino D. Bieliūnas ir sakė, kad jį sulaikant galėjęs pabėgti, tačiau to nepadaręs, nes nesijautęs kaltas.

Tačiau E. Austys draugystę su policininku neigė. Savo parodymuose painiojęsis kaltinamasis tvirtino vieną kartą skambinęs pareigūnui paprašytas draugo – norėdamas suorganizuoti generatoriaus pervežimą, o antrą kartą – prašydamas paimti pinigus. Neva už šią paslaugą jam buvo pažadėtas atlygis.

Atpažino pareigūną

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono Laistų kaime statomo UAB „V. Paulius & Associates” objekto buvo pavogti du generatoriai ir dvi vibracinės plokštės. Nukentėjusieji patirtą žalą įvertino 40 000 litų.

Netrukus su bendrovės vadovais susisiekė nepažįstami asmenys ir už pavogto turto grąžinimą pareikalavo 3 tūkstančių litų. Bendrovė reketininkus nukreipė pas nuostolius turėjusią padengti saugos tarnybą. Apsaugininkai nutarė susitikti su nusikaltėliais, tačiau prieš tai apie jų siūlymą pranešė teisėsaugininkams.

1 500 Lt išpirką paėmusius įtariamuosius sulaikė uostamiesčio VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos policininkai kartu su Klaipėdos rajono PK pareigūnų bei Specialiųjų tyrimų tarnybos agentų grupe.

Nusikaltimas tapo rezonansiniu tada, kai paaiškėjo, jog vienas iš sulaikytųjų yra vienu geriausių policininkų vadintas Klaipėdos VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Nepilnamečių nusikalstamumo kontrolės skyriaus viršininkas D. Bieliūnas.

Teisme liudiję „Apsaugos komandos” Klaipėdos skyriaus atstovai teigė atpažinę pinigų išpirkos paimti atvažiavusį pareigūną.

Su juo įkliuvo ir anksčiau už sukčiavimą teistas 27-erių klaipėdietis Osvaldas Pilypas. Tačiau ikiteisminio tyrimo metu jis tapo liudininku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.