Sienos pažeidėją pareigūnai pėdsakais sekė pusantro kilometro

Aptikę ką tik į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai patekusios sienos pažeidėjos pėdsakus, pasieniečiai jais sekė pusantro kilometro ir nepraėjus pusvalandžiui įtariamąją sulaikė.

Pirmadienį apie 22 valandą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos patrulis Vilniaus rajone, Kalvelių seniūnijoje, aptiko žmogaus pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.

Apie įtariamą sienos pažeidimą tuoj pat informuotos Kenos bei kaimyninės Medininkų ir Mickūnų užkardos. Į paiešką, be šių padalinių pareigūnų, įsitraukė keli šiame rajone tarnybą vykdę Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio ekipažai su tarnybiniais visureigiais.

Nepraėjus pusvalandžiui sekant sniege paliktais pėdsakais už pusantro kilometro nuo pažeidimo vietos, kelyje Vilnius – Šumskas, buvo pastebėta įtartina moteris.

Ją sustabdę specialiojo būrio pasieniečiai paprašė pateikti asmens dokumentus. Moteris pareigūnams ištiesė suplyšusį bei sutrintą Ukrainos piliečio pasą, išduotą 34 – erių metų moters vardu.

Rusakalbė sulaikytoji negalėjo pareigūnams argumentuotai paaiškinti, kaip atsidūrė Lietuvoje.

Žieminiais drabužiais vilkėjusi pažeidėja teturėjo keletą asmeninių daiktų ir šiek tiek Baltarusijos rublių.

Ji dviem paroms uždaryta į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.