Internete plinta į „Mac OS X” besitaikantis kirminas

Internete pasirodė bei nedrąsiai pradėjo plisti kirminas, kuris taikosi į kompiuterius su „Apple Mac OS X” operacine sistema.

Tai kiek neįprasta, mat dažniausiai virusai ir kirminai puola „Microsoft Windows” sistemas. „Mac OS X” pamilęs kirminas plinta per šioje operacinėje integruotą pokalbių programą „iChat”. Ja besinaudojantys vartotojai patys to nežinodami visiems programos adresų knygelėje esantiems adresatams siunčia failą „latestpics.tgz”. Jei kitas „Mac OS X” naudotojas failą parsisiunčia ir jį paleidžia, kirminas tokiu pat būdu plinta toliau. Pranešama ir apie atvejus, kuomet kirminas trikdė kitų programų darbą.

„Apple” išplatino pranešimą, kuriame įspėja, jog priimti siunčiamus failus verta tik iš patikimų šaltinių bei gerai žinant, kas juose yra. Apie kažkokius kovai su kirminu skirtus operacinės atnaujinimus kol kas nieko negirdėti. Kirminų specialistai teigia, jog šio kirminuko programinis kodas yra labai nesudėtingas, jo kūrėjas veikiausiai neturėjo daug specifinių žinių. Kaip ten bebūtų, kirminas visgi veikia ir gali pradėti naują virusų erą „Macintosh” platformoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.