Vilnius remia Talino iniciatyvą siekti Europos žaliosios sostinės titulo įsteigimo

Šiandien Lietuvos sostinėje viešintis Talino (Estija) meras Jüri Ratas susitiko su Vilniaus meru Artūru Zuoku su kuriuo aptarė galimybę Baltijos šalių sostinėms inicijuoti kreipimąsi į Europos Komisiją dėl Europos žaliosios sostinės titulo ar kito metinio apdovanojimo miestui, parengusiam aplinkosaugos projektą ar buvusiam ypatingai aktyviu aplinkos apsaugos sektoriuje. Vilniaus meras Artūras Zuokas pritarė šiai Estijos sostinės mero iniciatyvai ir pažadėjo ją tvirtai remti. J. Ratas pakvietė A. Zuoką gegužės 15 d. – Talino miesto dieną atvykti į Estijos sostinę pasidalinti idėjomis šia tema ir parengti bendrą kreipimąsi į Europos Komisiją dėl Žalios sostinės titulo įsteigimo.

Talino meras lankėsi ir Vilniaus miesto savivaldybėje, kur susitiko su Vilniaus vicemeru Gediminu Paviržiu, domėjosi naujojo Vilniaus miesto savivaldybės pastato statyba, infrastruktūros, viešojo transporto plėtra vystant naująjį Vilniaus centrą. Talino meras taip pat susipažino su naujausiais Vilniaus miesto plėtros projektais, jam pristatytas „vieno kontakto” („vieno langelio”) principas, aptarnaujant Savivaldybės interesantus.

27 metų amžiaus Jüri Ratas Talino meru išrinktas praėjusių metų lapkričio mėnesį. Jis yra vienas jauniausių miestų merų Europoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.