S.Girdauskas ragina skirti tinkamą dėmesį sportinės veiklos reglamentavimui

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojo bei darbo grupės, rengiančios Kūno kultūros ir sporto įstatymo pataisas, nario Sauliaus Girdausko teigimu, Lietuvoje sportinės veiklos reglamentavimui skiriama pernelyg mažai dėmesio, todėl ši sritis šiuo metu yra apleista.

Pasak Seimo nario, sportinės veiklos reglamentavimo klausimai buvo keliami jau seniai, tačiau tik šios kadencijos Seimas ėmėsi iniciatyvos parengti naują sporto įstatymą, kuris sudarytų sąlygas sportinei veiklai, reglamentuotų profesionalųjį ir mėgėjišką sportą bei jų finansavimo klausimus. „Kas bent kiek susiduria su sportine veikla, turbūt žino, kokia yra reali situacija šioje srityje. Iki šiol veikusi teisinė bazė nesprendė daugelio sporto bendruomenei rūpimų klausimų, todėl yra labai svarbu pakeisti valstybės požiūrį į sportininką, nesvarbu, ar jis profesionalas, ar tik mėgėjas”, – mano S.Girdauskas.

Parlamentaro S.Girdausko teigimu, būtina nustatyti aiškius sporto finansavimo principus, lėšų apskaitą bei kontrolę. „Sportui skiriamos valstybės ir savivaldybių lėšos būtų proporcingai paskirstomos tiek valstybinėms, tiek ir privačioms sporto bei kitoms nevyriausybinėms sporto organizacijoms pagal nustatytus kriterijus. Šiuo metu nevyriausybinės ir sporto organizacijos yra finansuojamos likutiniu principu – kas lieka nuo vis dar prioritetiškai finansuojamų valstybinių sporto įstaigų”, – teigia Darbo partijos frakcijos narys.

S.Girdauskas mano, kad naujasis įstatymas turi suteikti žmonėms laisvę patiems pasirinkti sporto šakas, o valstybė tam turi sudaryti tinkamas sąlygas. „Įstatyme turi būti skirta vietos ne tik Lietuvoje tradiciškai pripažintoms sporto šakoms, tačiau ir kitoms, kurios galbūt susilauktų pripažinimo ir duotų naudos Lietuvai tiek įvaizdžio, tiek ekonomine prasme. Kartu labai svarbu sudaryti tinkamas sąlygas įsitraukti ir privačiam bei nevyriausybiniam sektoriui į kūno kultūros ir sporto veiklą, kuris galėtų dalyvauti tiek rengiant sportininkus, tiek kuriant reikiamą infrastruktūrą”, – teigia Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys.

Darbo partijos frakcijos nario teigimu, įstatyme turi būti apibrėžtas ir varžybų saugumo užtikrinimas. „Įstatyme turi būti įtvirtintas žiūrovo apibrėžimas, jo saugumas ir atsakomybė, ypač padidintos rizikos sporto šakų varžybose, tokiose kaip automobilių ar aviacijos sportas, nes nelaimingo įvykio metu iškyla daug teisinių problemų”, – mano S.Girdauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.