Bohemos kavinės jubiliejinis vakarėlis

Kauno bohemos „lizdelis” – kavinė „Skliautas” trečiadienį atšventė savo dešimtąjį gimtadienį. Kavinės savininkai draugais tapusius nuolatinius klientus iš anksto gal dvi savaites bombardavo žinutėmis į mobiliuosius telefonus ir elektroninius paštus, todėl svečių „Skliauto” gimtadienyje netrūko. Šventinis vakarėlis vyko ne nedidelėje „Skliauto” patalpoje ir ne erdvesniame kieme, į kurį bohemiškas „veiksmas” persikelia vasaromis. Jubiliejaus proga puotauta „Meno parko” galerijos erdvėse, prie ilgo languota staltiese uždengto stalo. Jį apšvietė antikvarinėse žvakidėse įtvirtintų žvakių šviesa ir kamerinę nuotaiką kūrę gelsvi prožektoriai. Tokia šviesa – itin palanki šluote nušluoti turtingą šventinio stalo asortimentą. Tą svečiai ir padarė. Tačiau kavinės savininkai Ąžuolas ir Daiga Gaižučiai, tądien pasipuošę ryškiai ir prabangiai, nepasidavė: vaišių turinį atnaujino bene dukart.

Iškilmėse bendravo įvairių kartų Kauno bohemos atstovai: bytnikas Kęstutis Ignatavičius, poetas Gintaras Patackas ir žavioji jo sutuoktinė Tautvyda Marcinkevičiūtė, bohemiškų vakarėlių metraštininkas Kęstutis Navakas, tapytojas Šniūras, kiti ne tokie bohemiški Kauno menininkai. Beveik visi dovanų atnešė po savo kūrinį, todėl vakarėlis tapo improvizuotu koncertu. Jį vainikavo visiems žinomo operatoriaus Alfos Paurazo, dabar besigilinančio į gitaristikos paslaptis, improvizacijos Santanos temomis. Sako, paskutinieji šokėjai išsiskirstė apie 4 valandą ryto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Bohemos kavinės jubiliejinis vakarėlis"

  1. Naujoji sąjunga kauno skyrius

    Kauno miesto gyvenimas tapo tiktai praeities poezija ir taip galima sakyti apie savivaldybės administracijos darbus ir milijonus išleistų valdiškų pinigų, siekiant padidinti užsienio ir bendrai turistų, miesto gyventojų, jauniomo lankomumą senamiestyje… sako A. Paulauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.