Galvų tyko varvekliai

Klaipėdiečiai turėtų atsargiau eiti pro namus su nuožulniais stogais, nes ant galvos gali nukristi sniego nuošliauža ar varveklis.

Klaipėdos namus administruojančių bendrovių atstovai ir savivaldybės tarnautojai tikina, kad ant stogų grėsmę keliančių sniego gabalų ir varveklių nebėra, tačiau ant kai kurių stogų jų vis dar likę.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, tuo, kad ant stogų nebūtų sniego ir varveklių, turi pasirūpinti pastatų savininkai. Kitaip pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą jiems gali būti skirtos nuobaudos.

„Šią savaitę namus administruojančioms bendrovėms nusiuntėme nurodymus patikrinti, ar ant stogų nėra praeiviams ir pastatytiems automobiliams pavojų keliančių sniego nuošliaužų ir varveklių. Artimiausiu metu žadame važinėti po miestą ir tikrinti, kaip tie nurodymai vykdomi”, – žadėjo G.Pocius.

Neseniai Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėju dirbantis G.Pocius neprisiminė, kad nuo stogų nukritusi sniego nuošliauža ar varveklis būtų ką nors sužaloję. Šiemet tokių nusiskundimų jis negavo.

„Klaipėdos senamiesčio valdų” administratoriaus padėjėja Regina Uznienė patikino, kad nuo jų bendrovės administruojamų namų stogų sniegas ir varvekliai neturėtų kristi.

„Gavome savivaldybės įpareigojimą stebėti varveklius ant stogų, ir du darbuotojai tai daro. Jeigu pamatysime, kad kuris varveklis kelia pavojų, užlipsime ir jį numušime. Tačiau iki šiol pavojingai kabančių varveklių nebuvo, o kurį nors pražiopsoti negalime, nes stogus apžiūrime kasdien”, – teigė R.Uznienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.