Už žiaurų nužudymą – ilgi metai nelaisvės

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija paskelbė nuosprendį itin žiauriai savo draugą nužudžiusiam ketvertukui.

Pavelas Vorona (gim. 1986 m.) už dviejų žmonių nužudymą kalėjime praleis 20 metų, Ernestas Tamkus (gim. 1982 m.) – 12, Olga Rogova (gim. 1966 m.) – 13 metų, pasyviausias egzekucijos vykdytojas, jos sūnus Anatolijus Rogovas (gim. 1984 m.) – 10 metų.

2004 metų lapkričio 7-osios vakarą Klaipėdoje, Pievų tako gatvėje, buvo rastas surišto Andrejaus Fiodorovo (gim. 1984 m.) lavonas. Vaikiną nužudytas dėl 50 Lt skolos.

Jie auką pririšo prie lovos, mušė rankomis bei kojomis, medine lazda (nuo vieno smūgio ji net lūžo), badė peiliu, nupjovė kairiąją ausį.

Ant nužudytojo kūno buvo aptikta per 70 durtinių-pjautinių žaizdų. Teismo medicinos ekspertų išvadose sakoma, per porą valandų trukusią egzekuciją vyrui buvo suduota apie 140 smūgių į įvairias kūno vietas, tad jis patyrė didelį fizinį skausmą ir kančias.

Jaunas vyras nuo kraujavimo mirė įvykio vietoje.

Išgirdęs nuosprendį anksčiau du kartus už plėšimus teistas P. Vorona labai susinervino. Jis, kaip ir kiti kaltinamieji, teisme neigė norėję nužudyti A. Fiodorovą, tačiau visi pripažino sudavę daugiau ar mažiau smūgių. Visi prisipažino bent po keletą kartų dūrę peiliu.

Pasak teisiamųjų, A. Fiodorovui smūgiai kliuvo dėl įvairiausių priežasčių: dėl negrąžintos skolos, dėl to, kad trukdė praeiti, kad įžeidė necenzūriniais žodžiais.

Tačiau per ikiteisminį tyrimą P. Vorona prisipažino sudavęs peiliu mirtiną smūgį į aukos kaklą. „Norėjau nužudyti”, – tada teigė jis.

Beje, dieną prieš nužudymą P. Vorona ir šešis kartus teistas A. Rogovas sumušė tą patį A. Fiodorovą Kretingos g. 48 name esančiame bute, kurį nuomojosi Rogovai.

Iš šio buto lapkričio 7-ąją visi iškeliavo į pašiūrę Pievų tako gatvėje. P. Vorona sakė bijojęs, kad dėl sumušimo A. Fiodorovas nepasiskųstų policijai, todėl dar bute surišo savo pažįstamą virve per juosmenį ir išsivedė laukan tarsi šunį.

P. Vorona teigė bijojęs, kad per A. Fiodorovą nebūtų atskleista kita jo įvykdyta žmogžudystė. P. Vorona tų pačių metų spalio 21 dieną uostamiesčio prekybos bazės teritorijoje Šilutės plente nužudė 47-erių metų amžiaus Viktorą Šiktorovą.

Vyriškis papjautas apiplėšimo tikslu, tačiau nusikaltėlis pas auką rado tik pasą, socialinio draudimo pažymėjimą bei 50 centų. Pats P. Vorona tikino peilį išsitraukęs tik gindamasis.

O. ir A. Rogovams teko atsakyti ir už tai, kad žinodami apie šį P. Voronos nusikaltimą, nepranešė apie jį teisėsaugos institucijoms.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys, nedirbantys asmenys vertėsi rinkdami metalą, gyveno asocialiai.

Beje, vyresnysis P. Voronos brolis Sergejus taip pat yra nuteistas už nužudymą – jis irgi peiliu papjovė žmogų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.