Siūloma kurti palydovinį kanalą išeivijai

Europos ir Šiaurės Amerikoje gyvenantys tautiečiai netrukus gali išvysti specialiai išeivijai skirto palydovinio kanalo laidas. Iniciatyvos ėmęsis visuomeninio transliuotojo vadovas pabrėžia, kad dėl kelis milijonus litų per metus kainuosiančio projekto turės apsispręsti pati valstybė.

Kuriant valstybės ilgalaikę strategiją lietuvių išeivijos atžvilgiu, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) vadovas Kęstutis Petrauskis puoselėja viltis, kad dar šiais metais bus padėtas pagrindas išeivius džiuginsiantis palydovinis kanalas. Planuojama, kad jo pagrindą sudarys Lietuvos televizijos antrasis kanalas (LTV2).

LŽ kalbintas Petrauskis pasakojo, kad į visuomeninį transliuotoją jau prieš kurį kreipėsi Čikagos lietuvių televizija prašydama pagalbos kuriant lietuvišką kanalą visoms JAV.

LTV jau dabar dalį savo programos teikia čikagiškiams. Antrojo kanalo laidos per palydovą patenka į Londoną, iš kur kabeliais siunčiamos į Ameriką. „Dabar jie turi planą transliuoti visą dvylikos valandų originalią programą Amerikoje. Tačiau kabelinių tinklų kompanijos kompanijos reikalauja transliuoti visą parą. Iškilo klausimas, kas finansuos šį projektą, kuriam reiktų apie 2,5 mln. litų”, – pasakojo Petrauskis. Jo teigimu, dalį būtinų lėšų surinktų Čikagos lietuvių televizija surinktų iš abonentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.