V.Landsbergis:

Vasario 14 d. Strasbūro plenarinės sesijos metu Europos Parlamento nariai diskutavo su Europos Sąjungos Tarybai atstovaujančiais šiuo metu pirmininkaujančios Austrijos ministrais. Užsienio reikalų valstybės sekretorius Hans`as Winkler`is atsakinėjo į raštišką europarlamentaro Vytauto Landsbergio klausimą dėl Tarybos pozicijos, ko ji laikysis ir ką rems, Rusijai atsisakius ratifikuoti sienos sutartį su Estija. Kaip žinia, tai ir Europos Sąjungos siena.

„Situacija dėl ES ir Rusijos sienos Estijoje tampa tikru Europos solidarumo išmėginimu, jeigu Estija paliekama viena Rusijos spaudimui ir pajuokai. Taigi koks yra Tarybos pagrindinis pranešimas mums? Ar Europos Sąjungos Taryba bevelija aiškų solidarumą, ar miglotą dujų diplomatiją?” – klausė V.Landsbergis.

Rusijos Dūma atsisakė ratifikuoti sienos su Estiją sutartį ir net atšaukė Rusijos vyriausybės parašą po to, kai Estijos parlamentas ratifikacijos akte paminėjo, kad Estija ir anksčiau buvo nepriklausoma valstybė, Rusijos pripažinta 1920 m. Taikos sutartimi. Praėjusių metų spalio pradžioje Londone vykusio ES ir Rusijos viršūnių susitikimo metu Europos Komisija laikėsi dviprasmiškos pozicijos palikti Estijos sienos su Rusija sutarties klausimą šių dviejų valstybių vyriausybėms. Tai atrodė kaip parama Rusijai.

Atsakydamas Austrijos atstovas H. Winkler`is teigė, kad Europos Sąjunga laikysis solidarumo su Estija.

„Visai pritariu Jūsų ir kitų susirūpinimui. Tačiau nesutinku, kad Europos Sąjunga abejinga šiam klausimui. Dėl solidarumo – jokių abejonių. Europos Sąjunga solidarizuojasi su savo nare Estija, ir čia negali būti kitų pasirinkimų.” – teigė H.Winkler`is.

Pasak H.Winkler`io, „sienos pripažinimas negali būti kokių nors sąlygų įvykdymo pasekmė.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "V.Landsbergis:"

  1. solidarus

    Puiku. Mažiau kalbų, daugiau darbų. Na čia tikro stratego žingsnis.

  2. Jis

    pardave joskei lietuva

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.