SEB Vilniaus bankas skelbia su Kinijos ir Indijos akcijų kainų indeksais susietų obligacijų investavimo koeficientus

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas vakar sėkmingai baigė platinti dvi su Kinijos ir Indijos įmonių akcijų kainų indeksais FTSE/Xinhua China 25 ir S&P SNX Nifty susietų obligacijų emisijas ir šiandien paskelbė investavimo koeficientus. Į šias obligacijas gyventojai investavo daugiau nei 33 mln. litų.
Pirmos emisijos, kurios obligacijų vieneto įsigijimo kaina buvo iki 105 Lt, investavimo koeficientas yra 75, o antros, kurios vieneto įsigijimo kaina buvo iki 110 Lt – 110. Investavimo koeficientas rodo, kokia akcijų indeksų portfelio vertės padidėjusi dalis tenka obligacijos turėtojui. Šių emisijų trukmė – dveji metai.
„Šalies investuotojus labiau domino investavimas į obligacijas, kurių įsigijimo kaina ir investavimo koeficientas buvo didesni”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas. Pasak jo, į šias su akcijomis susietas obligacijas aktyviai investavo ir gyventojai, anksčiau turėję Vyriausybės taupymo lakštų.
Indeksas FTSE/Xinhua China 25 apskaičiuojamas atsižvelgiant į 25 didžiausių ir likvidžiausių Kinijos įmonių akcijų kainas, kurių augimui didžiausią įtaką daro naftos ir dujų perdirbimo bei telekomunikacijų sektoriaus bendrovės. S&P CNX Nifty apskaičiuojamas pagal 50-ies didžiausios kapitalizacijos bendrovių, kurios veikia daugiau nei 20-yje pramonės šakų, akcijų kainas. Šio indekso reikšmę labiausiai lemia informacinių technologijų ir naftos perdirbimo įmonių akcijos.
SEB Vilniaus bankas iki vasario pabaigos dar platina su Rusijos ir Rytų bei Vidurio Europos įmonių akcijų indeksais susietas obligacijas. Šių obligacijų trukmė – treji metai.
SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos obligacijų rinkos lyderis ir su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2003 metų bankas yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė yra 1,081 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotas galiojančias obligacijas bankas 2006 m. vasario 14 d. užėmė 61 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 717,7 mln. litų. Dešimtadalis visų banko išleistų obligacijų yra susietos su akcijomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.