Pašaruose iš Lenkijos rasta antibiotikų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Europos Komisiją skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema (RASFF) informavo, kad kombinuotuose pašaruose paršeliams, kiaulėms ir veršeliams rasta ES uždraustas naudoti antibiotikas. Pašarų gamintojas – Unipasz, Lenkija.

Pasak Valstybinės veterinarijos preparatų inspekcijos viršininko Juozo Jokimo, kai kuriuos antibiotikus (kaip pašarų priedą, stimuliuojantį augimą), mažais kiekiais buvo galima naudoti, tačiau nuo šių metų sausio 1 dienos ES įsigaliojus naujiems reikalavimams, apskritai uždrausta naudoti bet kokius antibiotikų priedus pašaruose.

J.Jokimo teigimu, pašarų „Univit paršeliams”, „Univit penimoms kiaulėms”, „Univit veršeliams” ženklinimo etiketėse buvo nurodyta, kad sudėtyje yra antibiotiko flavofosfolipolio (Flavomicinas), tačiau įsigaliojus ES draudimui, šių pašarų teikti rinkai nebegalima. Minėtus produktus Lietuvos Respublikos rinkoje platino UAB „Aurema ir ko”.

Nuo 2006-02-07 šiuos pašarus uždrausta tiekti į rinką. Platintojas įpareigotas surinkti minėtus produktus iš rinkos, grąžinti gamintojui ar saugiai sunaikinti

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.