Rykliai tapo šou dalyviais

Prekybos centro „Mega” akvariumo gyventojai nuo vakar šeriami pagal patvirtintą režimą, todėl centro lankytojai gali kasdien stebėti įdomų reginį.

Projekto koordinatorius Andrius Vengalis sakė, kad nuo šiol žuvys bus maitinamos kiekvieną darbo dieną 17 val., o savaitgaliais – 14 val. Be to, narai kasdien ketina nardyti po akvariumą nuo 10.30 val.

„Vakarais bus šeriami abu čia jau esantys rykliai. Tuomet narai paners į akvariumą ir bandys plėšrūnus maitinti iš rankų. Jau ir ankščiau tai bandėme, todėl aišku, kad rykliai ne iš karto puola prie maisto. Jie yra atsargūs, ilgai suka ratus, kol paima maistą”, – sakė A.Vengalis.

Rykliai nebus šeriami gyvomis žuvimis, kaip kai kurie lankytojai įsivaizduoja.

„Ne, jokių žudynių nebus. Manau, kad mums to net nebūtų leista daryti, be to, būtų traumuojami vaikai. Patys rykliai kelias žuvis jau sudraskė, tai įvyko jų gyvenimo akvariume pradžioje. Pastaruoju metu jie kitų žuvų nepuola, tačiau tai bet kada gali įvykti. Juk rykliui nepasakysi, kad jis neėstų”, – sakė A.Vengalis.

„Megos” akvariumas yra daugiau kaip 10,3 m aukščio, 3,5 m pločio ir 11 m ilgio. Jis yra didžiausias visuose Europos prekybos centruose, o pagal aukštį – antras visame pasaulyje.

Jame telpa apie 170 tūkst. litrų vandens. Akvariumas sveria 300 tonų. Jis kainavo apie 12 milijonų litų. Akivaizdu, kad daugelis akvariumo žuvų jau šiek tiek paaugo, todėl akvariumas atrodo patraukliau nei prieš mėnesį. „Megos” atstovai prasitarė, kad artimiausiu metu akvariume bus galima išvysti ir daugiau plėšrūnų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.