Futbolo rinktinė turi naują rėmėją

Vokietijos bendrovės „Saller” savininkas Kaune pristatė neįprastą treniruočių metodiką

Lietuvos futbolo federacija (LFF) turi naują rėmėją. Juo tapo Vokietijos sportinės aprangos firma „Saller”. Vakar LFF su šia bendrove pasirašė sutartį ketveriems metams.

Pasiūlė puikias sąlygas

Iki šiol Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė rungtyniavo „Hummel” apranga. Kodėl LFF nutarė atsisakyti „Hummel” paslaugų ir pasirašyti sutartį su Vokietijos bendrove?

„Saller” savininkas Richardas Saleris sutinka dar remti Lietuvos vaikų bei moterų futbolo komandas. Mes planuojame įkurti Sporto internatą. Jei pavyks tai padaryti, R.Salleris sutinka aprengti ir jo auklėtinius. Tai yra nemaži pinigai.

LFF labai dėkinga „Hummel”. Aš pasiteiravau jų vadovų, ar jie neįsižeis dėl tokio mūsų sprendimo. „Hummel” vadovai atsakė, kad supranta mūsų pasirinkimą, nes tokių gerų sąlygų federacijai pasiūlyti negali”, – „Kauno dienai” teigė LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras.

Anot jo, toks lietuviams palankus susitarimas pasiektas dėl asmeninių pažinčių. Tai didelis Lietuvos futbolo rinktinių direktoriaus Roberto Tautkaus ir Lietuvos rinktinės talkininko vokiečio Antono Heinricho Pafgeno nuopelnas.

R.Saleris yra milijonierius, jam priklauso nemažai fabrikų, įmonių.

„Tačiau Richardas mano, kad neužtenka turėti tuos milijonus, reikia padaryti gero kitiems, ypač vaikams. Jis jau 20 metų yra vegetaras, propaguoja sveiką gyvenimo būdą. R.Saleris sako, kad reikia galvoti ne tik apie mersedesus, bet kažką duoti ir kitiems žmonėms. Todėl milijonierius labai geranoriškai nusiteikęs mums padėti. Dabar jo pagalbos jau prašo rusai, baltarusiai”, – aiškino J.Kvedaras.

Surengė pratybas

R.Saleris dalyvauja jaunųjų futbolininkų lavinimo programose, savo lėšomis kuria filmus apie futbolą. Užvakar Kauno futbolo manieže susirinkusiems treneriams jis pristatė „Trainingsplattform” metodiką. Jos pagrindas – futbolo treniruočių rengimas naudojant specialias platformas.

„Džiaugiuosi, kad esu Lietuvoje ir noriu pristatyti keletą naujovių, kurios pasaulyje dar nėra plačiai žinomos”, – sakė R.Saleris. Jis parodė filmuką, kuriame vaikai atlieka apgaulingus judesius. Buvo pademonstruoti pratimai ant įvairaus pagrindo – smėlio, žolės, kad futbolininkai galėtų žaisti įvairaus lygio aikštėse.

Vėliau manieže vaikai praktiškai išbandė pratybas ant platformos. Tokios pratybos labai ugdo koordinaciją.

„Stebiuosi, kad į seminarą susirinko tiek daug mūsų specialistų.Vokietijoje sekmadienį sukviesti trenerius būtų neįmanoma”, – sakė R.Salleris.

Suerzino ukrainiečiai

Praėjusią savaitę Lietuvos futbolo rinktinė sužinojo 2008 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų tvarkaraštį. Ar jis lietuviams palankus, kokių rezultatų iš mūsiškių galima tikėtis?

„Tvarkaraštis mums pakankamai geras. Jei atrankos turnyrą lietuviai pradės sėkmingai, bus galima pakovoti ir dėl aukštų vietų, nepaisant to, kad varžovai labai stiprūs. Po pasaulio futbolo čempionato daugelio šalių futbolininkai atsisveikins su rinktinėmis, bus daug permainų, pykčio. Jei Lietuvos rinktinės jauni žaidėjai norės gerai užsirekomenduoti, negailės jėgų, galima laukti gerų rezultatų. Aš esu optimistas”, – mūsų dienraščiui sakė J.Kvedaras.

LFF generalinis direktorius pasipiktino Ukrainos delegacijos elgesiu Prancūzijoje.

„Ukrainiečiai visiems parodė nepagarbą, nes atsiuntė žmones, kurie galų gale pasakė: „Mes neturime įgaliojimų pasirašyti po tvarkaraščiu”.

O mes tuo pat metu televizoriaus ekrane matėme Izraelyje sėdinčius Ukrainos futbolo federacijos prezidentą Grigorijų Surkį ir rinktinės vyriausiąjį trenerį Olegą Blochiną. Visi buvo nemaloniai nustebinti ukrainiečių elgesio – kaip galima deleguoti žmones, neturinčius įgaliojimų”?

Vakar paaiškėjo, kad ukrainiečiai nesutinka su tvarkaraščio projektu ir pasiūlė lietuviams pakeisti tarpusavio rungtynių vietą: pirmąjį mačą rugsėjo 2 dieną žaisti ne Lietuvoje, kaip buvo numatyta, bet Ukrainoje, o atsakomąjį – 2007 metų spalio 17 d. ne Ukrainoje, bet Lietuvoje.

Toks pasiūlymas nepriimtinas LFF.

Jei abi šalys nesusitars dėl tvarkaraščio, jį savo nuožiūra pertvarkys Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA).

Valdas Kasperavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.