Kauniečių skulptūra Sapore įvertinta bronzos medaliu

Vasario 4-8 dienomis Saporo mieste (Japonija) vykusiame tradiciniame Saporo sniego festivalyje tarptautiniame sniego skulptūrų konkurse kauniečių sukurta skulptūra „Žvaigždė” buvo įvertinta bronzos medaliu. Aukso medalis atiteko Kanados komandai, sidabro – Malaizijos, o dar vienas bronzos medalis – Kinijos atstovams.

„Turiu pasakyti, kad darbas buvo fiziškai labai sunkus. Dirbome 15 laipsnių šaltyje, siaučiant pūgai, keturias dienas po 12 valandų. Tačiau mūsų pastangos nenuėjo veltui. Nors komisija aukščiausiais apdovanojimais įvertino daugiausiai smulkių detalių turinčius darbus, tačiau mūsų abstrakti skulptūra sulaukė labai daug šiltų sveikinimų.”, – sakė skulptorių komandos vadovas Alfonsas Vaura.

„Japonijoje Kaunas atstovavo Lietuvai ir, turiu pasakyti, kad mūsų šalies vardas skambėjo keliasdešimt tūkstančių kartų. Matote, visų Saporo miesto mokyklų mokinukai buvo deleguoti apžiūrėti sniego skulptūras: susipažinti su jų skulptoriais, patobulinti savo anglų kalbos žinias ir išsiaiškinti, iš kokios šalies yra komanda bei kur ta šalis yra.”, – sakė Lietuvos delegacijos vadovas Kauno miesto savivaldybės pirmasis mero pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis.

57-ajame Saporo sniego festivalyje Lietuvai atstovavo Kauno miesto delegacija: Kauno miesto savivaldybės pirmasis mero pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis, Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas ir skulptoriai Kęstutis Lanauskas, Mindaugas Jurėnas, Alfonsas Vaura. Saporo sniego festivalio metu A.A.Balutis ir S.Šliažas dalyvavo įvairiausiuose priėmimuose, kuriuose pristatė mūsų šalį ir Kauną.

Lietuvos delegacijos Saporo sniego festivalyje dalyvauja nuo 2002 metų. Pradžioje mūsų šaliai konkurse atstovaudavo vilniečiai menininkai, tačiau nuo 2003-iųjų, kai buvo susitarta dėl glaudesnio Kauno ir Saporo miestų bendradarbiavimo, Japonijos sniego festivalyje Lietuvai atstovauja kauniečiai.

Pernai Saporo mieste buvo darytas pirmasis Japonijoje Lietuvos garbės konsulatas, taip pat įsteigta Hokaido ir Lietuvos draugystės asociacija, vienijanti daugiau kaip 100 Saporo miesto verslo, mokslo ir kultūros įmonių bei įstaigų vadovų, pasirašyta Kauno miesto įstojimo į Sapore įkurtą Žiemos miestų merų asociacija sutartis. Ši asociacija jungia JAV, Norvegijos, Grenlandijos, Estijos, Rusijos, Mongolijos, Japonijos bei kitų šalių miestų vadovus. Lietuvai joje atstovauja vienintelis Kaunas, kurio meras į asociaciją priimtas pernai vasarį.

Saporo sniego skulptūrų festivalyje šiais metai dalyvavo 15 komandų iš Australijos, Kanados, Kinijos, Vokietijos, Havajų, Guamo, Hon Kongo, Indijos, Korėjos, Lietuvos, Malaizijos, Portlando, Singapūro, Rusijos, JAV. Saporo sniego festivalis pirmą kartą buvo surengtas 1950-aisiais, kai vietos moksleiviai iš ledo iškalė 6 skulptūras. Šiuo metu Saporo mieste vykstantis ledo skulptūrų festivalis yra vienas spalvingiausių ir įdomiausių žiemos renginių Japonijoje. Čia kasmet dalyvauja apie 2 mln. žmonių iš viso pasaulio, o skulptūras iš ledo kuria žymiausių pasaulio skulptoriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.