Kaunietį siūloma įkalinti iki gyvos galvos

Ekspertai nustatė, kad nužudymais, plėšimais ir vagystėmis kaltinamas Vytautas Apolianskas neserga psichikos liga. Žiaurumu pagarsėjusiam jaunuoliui pasiūlyta griežčiausia bausmė.

Kauno apygardos teisme vakar baigta nagrinėti rezonansinė baudžiamoji byla, kurioje sunkiais nusikaltimais kaltinami keturi jaunuoliai.

Nepilnamečių gaujai vadovavusį 20 metų Vytautą Apolianską pasiūlyta nubausti laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos. Kai kuriuos nusikaltimus su Apoliansku vykdžiusiems dvyniams Laurynui ir Andriui Ramoškoms bei Agnei Kaupaitei gresia lygtinės laisvės atėmimo bausmės.

Valstybės kaltintojas broliams pasiūlė skirti po 2 metus kalinimo, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. Kaupaitei gresia 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

2004-ųjų vasarį apleistame Kauno forte už tariamai paskleistas apkalbas Rimui buvo įvykdyta egzekucija. Per pakartotinę teismo medicinos ekspertizę paaiškėjo, kad teisiamieji auką mušė, kaklą perrėžė peiliu, buteliu daužė per galvą, o vėliau pasmaugė virve. Nustatyta, kad nuo patirtų sužalojimų auka mirė, o vėliau buvo padegta.

Tą pačią dieną po šios egzekucijos autobusų stotelėje buvo užpulta ir sužalota pedagogė Irena Mintaučkienė. Tyrėjai nustatė, kad moteriai į galvą spyrė Apolianskas. Nuo patirtų sužalojimų pedagogė po poros savaičių mirė ligoninėje.

Po kelių dienų požeminėje Kauno perėjoje rastas perrėžtu kaklu Gradauskas, iš kurio pavogtas 100 litų vertės mobilusis telefonas. Nustatyta, kad peiliu auką nudūrė Apolianskas. Taip pat teisiamiesiems inkriminuojami plėšimai, vagystės, o Apolianskas kaltinamas ir neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Iš viso Apolianskui inkriminuojamos 29 nusikalstamos veikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.