Profesionalai nepaliko vilčių varžovams iš Latvijos

Vasario 12 d., Kaune vykusiame bushido-shooto turnyre „Aukšta įtampa 2” Laikinosios sostinės žiūrovai įsitikino, kad Lietuvos boksininkų profesionalų meistriškumas auga sulig kiekviena kova.
Sekmadienį vykusiose reitinginėse dvikovose boksavosi dvi Lietuvos ir Latvijos boksininkų profesionalų poros. Dvikovos truko po keturis raundus po dvi minutes.
Mūsų šaliai atstovavęs profesionalų licenciją turintis, šešiskart Lietuvos mėgėjų čempionas Virgilijus Stapulionis (Pasvalys, 69,8 kg) iškovojo trečiąją pergalę profesionalų ringe. Jis nesunkiai įveikė Arturą Kadaksą,
Pasaulio mėgėjų vicečempionas Mantas Tarvydas (Palanga, 76 kg,) nenusileido tautiečiui ir taip pat iškovojo trečiąją pergalę iš tiek pat galimų. Jis techniniu nokautu (varžovas atsisakė tęsti kovą) įveikė latvį Stepaną Otto.
„Už pergales mūsų organizuojamų dvikovų nugalėtojai gauna reitingo taškus, kurie yra pripažįstami visame pasaulyje. Informaciją apie kovas – pergales ir pralaimėjimus – mes išsiunčiame visoms profesionalų bokso federacijoms, kurios nariai esame”,- sakė Vladas Laurinavičius, Lietuvos profesionalaus bokso asociacijos prezidentas.
„Po metų mūsų sportininkai kausis pasauliniame profesionalų bokso ringe. Ir jų reitingai bus verti dėmesio”, – įsitikinęs profesionalaus bokso entuziastas.
Nepaisant to, Vladas Laurinavičius pripažįsta, kad Lietuvoje jo puoselėjamos profesionalaus bokso idėjos sunkiai skinasi kelią.
„Tiek mūsų treneriai, tiek sportininkai dar nepasirengę profesionaliam boksui. Tačiau neketiname nuleisti rankų ir toliau tęsime savo darbą – boksininkams dar reikia ne tik fizinių treniruočių, bet ir psichologinės pagalbos. Jie turi keisti savo požiūrį ir į boksą, ir į varžovus. Tai jiems turi būti ne laikinas hobis, o darbas”,- sakė Vladas Laurinavičius.
Pirmasis turnyras pagal profesionalaus bokso taisykles Lietuvoje vyko praėjusių metų gruodžio mėnesį.
„Įvairiuose komerciniuose profesionalų turnyruose Lietuvos boksininkai dalyvaudavo ir seniau,- sakė Vladas Laurinavičius, kuris yra ir prestižiškiausios tarptautinės organizacijos WBC (World Boxing Council) Reitingų komisijos narys,- Tačiau dažniausiai svetimomis pavardėmis, su svetimų valstybių licencijomis. Nes Lietuva nepriklausė jokiai tarptautinei profesionalaus bokso asociacijai, kurių narėmis yra 203 pasaulio šalys”.
Daugiau nei prieš metus įsteigta Lietuvos profesionalaus bokso asociacija šiuo metu priklauso visoms prestižinėms profesionalų asociacijoms: WBC, WBA, WBO, IBF.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.