Maisto produktai, kuriuos mėgsta oda

Mūsų oda mėgsta būti lepinama ne tik įvairiais kremais bei grožio salonų procedūromis, bet ir naminiais maisto produktais. Nuo pat senų laikų moterys naudojo savo grožiui medų, varškę, citriną ir juodą duoną.

Kiaušinio baltymas. Tai daugelio gydomųjų kaukių pagrindas. Jis sausina odą, sutraukia poras. Beje, kiaušinio baltymą galima tepti tiesiog ant išvalytos veido odos, be jokių papildomų ingredientų. Palikite 10 minučių ir nuplaukite šaltu vandeniu. Jei taip darysite kartą į savaitę, jūsų oda išliks jauna ir gaivi.

Kiaušinio trynys. Jo sudėtyje yra kalio ir fosforo. Kiaušinio trynys- daugelio gydomųjų kaukių pagrindas; jis apsaugo nuo raukšlių atsiradimo, gydo riebią odą. Kaukė plaukams iš kiaušinio trynio, sumaišyto su majonezu, suteiks blizgesio ir plaukus sustiprins.

Rauginti kopūstai. Suteikia odai šviežumo, gydo mažus įtrūkimus. Odai suteikia matinį atspalvį. Ypač naudingi riebiai odai.

Grietinė, varškė, raugintas pienas. Balina odą. Sausai ir normaliai odai suteikia šviežumo, o riebią- puikiai valo. Grietinė, sumaišyta su varške, veikia kaip balzamas nudegusiai odai.

Citrina. Pašalina riebios odos blizgesį, ją balina. Gydo mažus odos įtrūkimus. Jei įmerksite į vandenį su citrinos sultimis nagus, jie pradės blizgėti.

Greipfrutas. Greipfruto sultys naudojamos odai balinti ir ypatingai tinka toms moterims, kurių oda labai jautri. Be to, masažuodamos odą greipfruto pusele, jai suteiksite sveiką rožinį atspalvį ir pagerinsite odos struktūrą.

Medus. Valo, švelnina ir maitina odą. Taipogi atlieka antiseptiko funkciją. Medumi galima patepti nuo šalčio sutrūkinėjusias lūpas, kad jos greičiau užgytų.

Pienas. Balina odą. Santykiu 2 prie 1 praskiestas su vandeniu, medus naudojamas sausos veido ir kaklo odos prausimui.

Morkos. Morkose esantis karotinas minkština odą, pašalina jos dirglumą, uždegimą. Tai vienas iš odos jaunystės eliksyrų.

Avižos. Gerai valo odą. Maitina sausą odą. Riebiai odai suteikia elastingumo, tonizuoja ir stiprina nusilpusius raumenis.

Agurkas. Balina odą, pašalina jos dirglumą, drėkina. Odai suteikia šviežumo.

Mielės. Jų sudėtyje esantys vitaminai В1, В2 stiprina suvytusią odą. Sausą odą maitina, riebią- valo, o normalią- minkština.

Augalinis sviestas. Nepakeičiamas sausos odos gydomųjų kaukių komponentas, kuris odą maitina, valo ir minkština. Taipogi naudojamas masažui atlikti.

Ruginė duona. Išmirkyta vandenyje rugine duona naudojama sausos odos prausimui arba kaip gydomoji kaukė riebiems plaukams. Jaunina odą ir pašalina jos sudirgimą bei paraudimą.

Grietinėlė. Gali būti naudojama kaip valomoji priemonė sausai odai.

Druska. Jei šiek tiek druskos įdėsime į gydomąsias kaukes, vitaminai ir gydomieji kaukės komponentai lengviau prasiskverbs į gilesnius odos epidermio sluoksnius.

Obuolys. Pašalina odos sudirgimą, odą stiprina.

Kavos tirščiai. Padeda regeneruotis ląstelėms. Pamasažuokite kavos tirščiais veido odą, o tada nuplaukite šaltu vandeniu. Oda taps švelnesnė.

Arbata. Puodelyje aromatingos arbatos pamirkykite porą vatos tamponų ir kelioms minutėms palikite šaldiklyje. Patrinkite jais akis ir pamatysite- patinusių iš nuovargio paakių- kaip nebūta!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.