Mokyklose švenčiamas šimtadienis

Praėjusį ir šį savaitgalį miesto mokyklose švenčiamas šimtadienis. PB kalbinti abiturientai teigė, kad šimtadienis – puiki šventė atsipalaiduoti ir nors trumpam nebegalvoti apie artėjančius egzaminus. „Tai toks laiko tarpas, kuris priverčia susimąstyti, kad liko tik šimtas dienų. Tačiau taip pat tai ir puiki proga pasilinksminti ir atsipalaiduoti”, – sakė K.Paltaroko vidurinės mokyklos dvyliktokė Aušra.

Anot abiturientės, ši diena dar kartą leidžia prisiminti vaikystę ir pabūti mažais vaikais. „Labai smagu, kai vėl gali įsirišti į plaukus didžiulius raudonus kaspinus, kuriuos rišėjai prieš dvylika metų, kai pirmą kartą įžengei į mokyklą”, – pasakojo mergina.

Daugiau ruošiasi

Kaip sakė Juozo Balčikonio gimnazijos dvyliktokė Eglė, per likusias šimtą dienų abiturientai dar atsakingiau pradeda ruoštis egzaminams. „Kai žinome, kad neišvengiamai artėja baigiamieji, daugiau pradedame ruoštis ir dar labiau susikaupę einame į mokyklą”, – kalbėjo abiturientė.

Sukvietė į vienuolyną

Panevėžio „Minties” vidurinės mokyklos vienuoliktokai abiturientams šimtadienio šventės proga sukvietė į vienuolyną, kad mokyklą bebaigiantys moksleiviai viską gerai apgalvotų. Anot kalbintų „Minties” mokyklos abiturientų, tokio vienuoliktokų sumanymo tikrai nesitikėjo. „Kad per šią šventę vienuoliktokai mus nusives į vienuolyną, nesitikėjome. Toks neįtikėtinas reginys labai patiko”, – sakė abiturientė Simona.

Apie egzaminus primena mokytojai

Kiti kalbinti dvyliktokai teigė, kad dar nelabai jaučiantys, jog liko tik daugiau kaip trys mėnesiai iki egzaminų. Anot moksleivių, daugiausia apie artėjančius egzaminus jiems primena mokytojai. „Jie nuolat labiau pabrėžia ir akcentuoja, kad jau liko mažiau kaip šimtas dienų ir kad daugiau reikia mokytis. Tačiau apskritai nesibaiminame artėjančių egzaminų ir gyvename puikiomis nuotaikomis”, – kalbėjo J.Balčikonio gimnazijos abiturientai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.