Specialiųjų efektų dozė visiems žaidimų mėgėjams

Jau senokai Lietuvos kino ekranuose nebuvo specialiųjų efektų juostos vaikams, tačiau artimiausią savaitgalį kino teatruose bus pradėta rodyti juosta tikriesiems žaidimų ir nuotykių mėgėjams – „Zatura. Nuotykiai kosmose”.
Juosta pasakoja apie dviejų broliukų – dešimtmečio Valterio ir šešiamečio Denio vieną stebuklingą dieną, kol tėčio nebuvo namuose, o vyresnioji sesutė Liza snaudė savo kambaryje.
Vyresnėlis Valteris, naudodamasis amžiaus ir jėgos pranašumu, žinodamas jaunesnio brolio baimes, uždaro Denį rūsyje. Šešiamečiui berniukui rūsys – pati baisiausia vieta, pilna siaubingų užkaborių ir tamsoje besislepiančių monstrų.
Tačiau atsidūręs rūsyje, Denis atranda senovišką žaidimą – „Zatura”. Berniukas prisuka mechanizmą ir važiuojanti mašinėlė išstumia kortelę su užrašu „meteoritų lietus. Slėpkitės.” Ir kas galėtų pagalvoti, kad senoviškas kortelių žaidimas yra& stebuklingas ?! Apstulbusius brolius užpila tikras meteoritų lietus ir, trupindamas baldus, paverčia namus tikru sąvartynu.
Dar nespėję atsipeikėti nuo šoko, Valteris ir Denis pamato, kad jų namas atsidūrė kosmose. Pasirodo, jog Denio atrastas žaidimas – portalas į alternatyvią visatą, kurioje stulbinantys nuotykiai keičia vienas kitą, neduodami atsikvėpti.
Berniukai dar kartą prisuka žaidimo mechanizmą. Išmesta kortelė užšaldo Lizą. Kiekvienas ėjimas „Zaturos” žaidime išmeta vis naują, nieko gera nežadančią kortelę.
Deniui ir Valteriui tenka susidurti su galybe išbandymų: juos puola robotų armijos, mutantai driežai, atakuoja liepsnos ir grasinasi įtraukti juodosios skylės. Žaidimas atrodo neišsenkantis nuotykių šaltinis.
Kuo toliau broliai žaidžia, tuo aiškiau jiems darosi, kad vienintelis būdas grįžti namo – žaisti toliau ir laukti iškrentančios laimingos kortos.
„Zatura. Nuotykiai kosmose” – tai dvi nepakartojamos nuotykių ir specialiųjų efektų valandos tarpgalaktinėse žaidimo erdvėse !

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.