Lietuvoje koncertuos romantiškasis pianistas Richardas Claydermanas

Kovo 8 d. Vilniaus kongresų rūmuose ir kovo 9 d. Klaipėdos koncertų salėje romantiškos muzikos koncertus su orkestru surengs populiariausias pianistas pasaulyje Richardas Claydermanas.

Kaip pranešė koncertą rengianti kompanija „Klasikos projektai”, Richardas Claydermanas atvyksta su nauja programa, kurią neatsitiktinai skirs moterims, kadangi jo pasirodymai vyks tarptautinės moters dienos proga. Organizatorai pranešė, kad vos per savaitę buvo nupirkta beveik pusė bilietų į šio pianisto koncertus Lietuvoje. Susidomėjimas koncertais didžiulis, o bilietai tampa puikia dovana artimiems bei mylimiems žmonėms.

Vaikystėje R.Claydermaną skambinti fortepijonu pradėjo mokyti tėvas. Kalbama, kad būdamas šešerių, jis geriau pažino natas nei raides. Pianistui buvo pranašaujama puiki klasikinės muzikos atlikėjo karjera, tačiau jis pasuko kitu keliu. Susirgus tėvui norėdamas užsidirbti pragyvenimui, muzikantas ėmėsi akompaniatoriaus darbo. Jaunojo pianisto talentas neliko nepastebėtas – scenoje šalia savęs jį norėjo matyti įvairios Prancūzijos žvaigždės, pavyzdžiui, Michaelis Sardou (Mišelis Sardu), Thierry LeLuron (Tjeri Leliuronas) bei kiti, o buvusio JAV prezidento Ronaldo Reagano (Reigano) žmona Nancy Reagan (Nensi Reigan) R.Claydermaną pavadino „romantikos princu”.

R. Claydermanas niekada netroško būti populiarus. Pianistas puikiai jautėsi akompanuodamas kitiems, tačiau, net ir nesiekdamas tarptautinio pripažinimo, jis tapo viena ryškiausių instrumentinės muzikos žvaigždžių. Už tai muzikantas turėtų būti dėkingas garsiam prodiuseriui Olivieriui Toussaint’ui. Šis 1976 m. ieškojo pianisto, galinčio įrašyti švelnią meilės dainą „Ballade pour Adeline”. Iš dvidešimties pretendentų buvo pasirinktas R. Claydermanas. Garsioji „Ballade pour Adeline” 38 pasaulio šalyse buvo parduota 22 mln. tiražu. Šį kūrinį R.Claydermanas atliks ir savo koncertuose Lietuvoje.

Šiuo metu prancūzų pianisto albumai visame pasaulyje parduodami daugiau nei 70 milijonų egzempliorių tiražu. 267 kartus jie buvo pripažinti auksiniais, 70 kartų – platininiais. Per savo karjerą muzikantas įrašė apie tūkstantį kūrinių, tarp kurių yra klasikinės melodijos ir popmuzikos atlikėjų interpretacijos. Per metus muzikantas surengia apie 200 koncertų ir daugiau nei 250 dienų praleidžia užsienyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.