Girtų vojažai atsirūgs

Dienraščio „Klaipėda” atskleista skandalinga dviejų valdininkų elgesio Palangos oro uoste istorija gali susilaukti jiems nemalonaus tęsinio.

Lietuvos saugios laivybos administracija, kurioje jie dirba, įsteigė tarnybinio tyrimo komisiją. Savo išvadas ji turi pateikti ne vėliau kaip vasario 23 dieną.

Apie incidentą Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) direktoriaus pavaduotojas Robertinas Tarasevičius (jis vadovauja įstaigai, kol direktorius Evaldas Zacharevičius dalyvauja Ženevos jūrų konferencijoje) antradienį sužinojo iš „Klaipėdos” žurnalisto. Tik trečiadienį R.Tarasevičius prisiskambino abiem darbuotojams. Šie patvirtino, jog iš tiesų taip buvo.

Valstybės vėliavos ir uosto kontrolės tarnybos vedėjas Povilas Juozapavičius ir laikinai einantis Jūrų gelbėjimo koordinacinio centro viršininko pareigas Juozas Karalavičius, skrisdami į tarnybinę komandiruotę Briuselyje, neblaivūs pirmadienį sukėlė skandalą oro kompanijos SAS lėktuve. Juos teko jėga išvesti iš salono, todėl pusvalandžiui buvo sulaikytas tarptautinis reisas.

Antrasis valdininkų bandymas išskristi ankstų antradienio rytą taip pat buvo nesėkmingas – į oro uostą jie vėl atvyko „apšilę”. Tik po pietų išsiblaivęs P.Juozapavičius įsėdo į lėktuvą, o J.Karalavičius grįžo namo, nes negalėjo primokėti už bilietą.

Po „Klaipėdoje” išspausdinto straipsnio istorija apie dviejų girtų solidžios jūrinės įstaigos valdininkų išsišokimą iškilo viešumon.

Vakar vakare iš tarnybinės komandiruotės grįžęs P.Juozapavičius dar nespėjo perversti laikraščių, bet jau sakėsi girdėjęs, jog „išgarsėjo” visoje šalyje. „Kaip galėčiau pasiteisinti? Niekaip. Kaip sakoma, ir gudri višta į dilgėles įlenda. Labai dėl visko apgailestauju”, – prisipažino jis.

Šiandien P.Juozapavičius grįš į darbą ir turės rašyti paaiškinimą. Jis užsiminė, jog komandiruotė vyko normaliai, savo užduotis jis įvykdė.

J.Karalavičius turi nedarbingumo lapelį, todėl po incidento darbe dar nepasirodė.

„Kuo sergu? Temperatūra. Šeštadienį dar kartą eisiu pas gydytoją, o pirmadienį tikriausiai grįšiu į darbą”, – planavo J.Karalavičius. Atsiprašęs, jis atsisakė komentuoti įvykį.

Pasak R.Tarasevičiaus, kai tarnybinio tyrimo komisija pateiks savo išvadas, pagal Valstybės tarnybos įstatymo 29 str. valdininkams bus skirta nuobauda.

Už tarnybinius nusižengimus, taip pat valstybinės tarnybos diskreditavimą ar pasirodymą darbe neblaiviam taikomos 4 rūšių bausmės: pastaba, įspėjimas, griežtas įspėjimas ir atleidimas iš pareigų.

Lietuvos saugios laivybos administracijos vadovas taip pat pridūrė, kad nei P.Juozapavičius, kuris pasižymi dideliu profesionalumu ir kompetentingumu, nei J.Karalavičius iki šiol tarnybinių nuobaudų neturėjo.

Jelena Listopad

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.