Europos rinkoje pasirodys pirmieji mobilieji „Samsung” TV telefonai

„Samsung Electronics” Europos rinkai netrukus pristatys pirmąjį T-DMB (Terrestrial Digital Media Broadcasting) telefoną SGH-P900. Šis telefonas unikalus tuo, jog jame dera televizija, radijas, 2 megapikselių vaizdo kamera ir MP3 grotuvas.

Norint priimti TV signalus šiuo telefonu, vartotojui tereikia atversti 2,2 colių TFT LCD ekraną į horizontalią poziciją, kad būtų patogu žiūrėti. Aukštos rezoliucijos QVGA (240×320 pikselių) ekranas turi 262,144 spalvų. Ekrane transliuojama iki 30 vaizdų per sekundę, todėl televizijos vaizdai yra aiškūs, ryškūs, tarsi stebėtum gyvai transliuojamus vaizdus namų televizoriuje.

SGH-P900 telefonas yra labai kompaktiškas (92 x 49 x 26 mm), turi USB jungtį, todėl jį galima prijungti prie asmeninio kompiuterio. Įrengta ir Bluetooth funkcija. Be to, šiame telefone yra TV įrenginio funkcija, interneto naršyklė, asmeninės informacijos valdymas ir daugybė biuro funkcijų. Žinoma, telefone yra ir visos klasikinės GSM/GPRS mobiliųjų telefonų funkcijos.

Naujasis telefonas turi 128 megabaitų atmintį, todėl šis multimedijos įrenginys gali ne tik transliuoti, bet ir įrašinėti bei kaupti TV transliacijų, video įrašus ir žaidimus. Visa tai turėtų suteikti puikių akimirkų ir galimybių futbolo mėgėjams. Labiausiai patikusius žaidynių momentus jie galės įamžinti ne tik nuotraukose, bet video įrašuose.

Gamintojai tiki, jog mobilioji televizija radikaliai pakeis televizijos žiūrovų elgesį ir įpročius Europoje. Pirmąjį pasaulyje DMB įrenginį „Samsung” pristatė Korėjoje pernai, dabar T-DMB ir S-DMB (Satellite Digital Media Broadcasting) standartai šioje šalyje jau plačiai paplito.

Pristatydama naująjį produktą Europos rinkai mobiliųjų telefonų gamintoja „Samsung” siekia užtikrinti netrukus prasidėsiančių 2006 metų FIFA pasaulio taurės varžybų mobiliąją transliaciją. Šiuo metu SGH-P900 sėkmingai bandomi Vokietijoje ir Prancūzijoje. Planuojama, jog televizijos bangas transliuojančių telefonų, kurie jau pernai pristatyti Korėjos rinkai, Europoje bus galima įsigyti antrąjį šių metų ketvirtį, prieš prasidedant 2006 metų FIFA Vokietijos taurės varžyboms. Tai bus pirmasis gaminys atitinkantis europietiškus T-DMB standartus.

Pirmieji šį modelį pamatyti galės 3GSM parodos lankytojai Barselonoje jau šį mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.