Gyvenimas pakelėje – lyg ties fronto linija

Gyventi name šalia kelio ar gatvės – itin pavojinga. Tuo vakar įsitikino Telšių rajono Nevarėnų miestelio gyventoja 56 metų Stanislava Kontrimienė.

Moteris su katinu sėdėjo ant lovos, kai staiga jos šimtametį medinį namą sukrėtė baisus smūgis ir į vidų įriaumojo sunkvežimis.

„Nespėjau nė pasikelti, kai mašina priartėjo ir ėmė stumti mano lovą. Tuomet pajutau smūgį į galvą ir parkritau ant grindų. Negalėjau suprasti, kas atsitiko”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo dar iš baimės neatsitokėjusi S.Kontrimienė.

Kas nutiko, nevarėniškė suprato tik po kiek laiko išsiropštusi iš griuvėsių per skylę sienoje, atsivėrusioje kitoje namo pusėje.

Vairuotojas žuvo iškart

Ši avarija įvyko apie 11 valandą Žemaičių gatvės nuokalnėje.

Į pakelės trobą rėžėsi bendrovės „Žemaitijos pienas” sunkvežimis KamAZ su cisterna, kurioje buvo apie 7 tonas pieno. Išlaužęs rąstų sienas, pienvežis beveik iki pusės sulindo į namą.

Nuo smūgio mašinos kabina buvo visiškai suknežinta. Prie vairo sėdintis 38 metų Adomas Navickas žuvo iškart. Jo kūną iš rąstais užspaustos kabinos ištraukė Telšių ugniagesiai.

Kodėl įvyko avarija, vakar dar nebuvo žinoma.

Visas turtas – po griuvėsiais

Darbo neturinti S.Kontrimienė vakar aimanavo, kad liko be pastogės, o po griuvėsiais žuvo ir jos turtas.

Šimtametis namas sugriuvo nepataisomai. Ir pastatas, ir turtas nebuvo apdrausti.

Pastaruosius 10 metų čia gyvenusi S.Kontrimienė pasakojo, kad panašių avarijų šiame posūkyje yra buvę ir anksčiau.

Kelis kartus mašinos buvo atsitrenkusios į medžius ir stulpą, kartą – į jos namelio palangę.

Nusiaubė priestato kambarį

Nelinksmų nuotykių dėl įsirėžusių į jų namus mašinų yra patyręs ne vienas šalies gyventojas.

Antai praėjusių metų birželį Vilniuje, Dzūkų gatvėje, gyvenanti Gajevskių šeima paryčiais iš lovų pašoko išbudinta tarsi žemės drebėjimo.

Chaosą mediniame vilniečių name sukėlė „Ford Sierra” automobiliu važiavusi girtų jaunuolių kompanija.

Vairuotojas lygioje gatvės vietoje nesuvaldė automobilio. Jis nulėkė nuo kelio, išvertė vielinę tvorą ir įskrido į namo priestatą.

Gajevskių kambarys tuomet atrodė lyg po karo. Nuvirto spintos, buvo smarkiai sulamdytas šaldiklis. Virsdami baldai nudaužė dalį šviestuvo, name dingo elektra.

Negana to, automobilis prakirto vandentiekio vamzdį, vanduo ėmė semti kambarį.

Medinio namo sieną išlaužusį automobilį į gatvę ištraukė ugniagesių mašina. Vairuotojas ir keleiviai nukentėjo nesmarkiai.

Girtas įvairavo į banką

Praėjusių metų vasarą girtas klaipėdietis automobiliu „Renault Safrane”, pralaužusiu apsaugines žaliuzes, plastiko ir stiklo vitrininį langą, duris, įvažiavo į Medicinos banko skyriaus patalpas.

Pusę šeštos ryto suveikus apsaugos signalizacijai, pareigūnai iš pradžių pamanė, kad įsibrauta į banką. Tačiau atvykę į įvykio vietą jie negalėjo patikėti savo akimis – į pastatą buvo įvažiavęs ir įstrigęs automobilis.

Pareigūnai iškvietė ir ugniagesius, ir greitąją medicinos pagalbą, bet jų neprireikė. Automobilį vairavęs vienos individualios įmonės savininkas rimtesnių sužeidimų nepatyrė. Jo kraujyje aptikta apie 3 promiles alkoholio. Vairuotojas tepaaiškino, kad su kažkuo susipyko ir labai susinervino.

Nenorėjo suvažinėti šuns

2005 metų liepą Alytaus priemiestyje savo namuose buvo sužalota 91 metų A.R. Į jos namo vidų, išgriovęs sieną, įvažiavo visureigis „Opel Frontera”.

Moteriai buvo sulaužyti blauzdos ir nosies kaulai, sumušta akis.

Dar didesnių sužalojimų senolė išvengė dėl to, kad atsikėlė pasiimti vaistų tuo metu, kai siena griuvo ant lovos.

„Opel Frontera” vairavusi alytiškė teisinosi nesuvaldžiusi automobilio ir nuvažiavusi nuo kelio, nes nenorėjusi pervažiuoti staiga į kelią įbėgusio šuns.

Vairuotojai irgi prireikė medikų pagalbos.

Spėjo pašokti nuo lovos

Šių metų sausį Alytuje, Jiezno gatvėje, į medinį gyvenamąjį namą vėlų vakarą įsirėžęs nesuvaldytas automobilis BMW išgriovė pastato sieną bei už jos buvusią krosnį.

Ant lovos, stovinčios prie pat krosnies, gulėjusi šeimininkų duktė spėjo pašokti. Krintančios plytos jos nesužalojo.

Namo šeimininkai tuo metu kitame kambaryje žiūrėjo televizorių. Po siaubingo trenksmo žmonės išbėgo į lauką. Į prakirstą sieną buvo įsirėžęs automobilis, kuriame sėdėjo du vaikinai.

BMW vairuotojas vėliau prisipažino viršijęs leistiną greitį ir posūkyje nesuvaldęs automobilio.
Janina Vansauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.