Vilniaus oro uoste sulaikytas nelegaliai gabentas koralas

Vasario 8 d. Vilniaus oro uoste muitinės pareigūnai sulaikė gelsvos spalvos koralą, kuriam įvežti reikalingas CITES konvencijos leidimas.

Koralą su savimi vežėsi Lietuvos Respublikos pilietis V.N., atvykęs reisu iš Kairo. Pro muitinės kontrolės postą jis ėjo žaliuoju kanalu, tuo deklaruodamas, kad neveža jokių neleistinų daiktų ar prekių.

Šis koralas priklauso nykstančioms laukinėms faunos rūšims. Norint jį įvežti į Lietuvą būtinas CITES konvencijos leidimas. Pagal CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvenciją 2002 m. pabaigoje Lietuvoje įsigaliojo Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės.

Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Taisyklėse taip pat įvardyti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Leidimus išduoda Aplinkos ministerija. Minėtas pilietis tokių leidimų muitinės kontrolei nepateikė.

Koralo savininkas teisinosi nežinojęs apie draudimus ar apribojimus, taikomus įvežant šią prekę. Gelsvos spalvos koralas sveria apie 1 kilogramą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.