Jau galima deklaruoti pajamas

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad jau priimamos 2005 metų gyventojų pajamų deklaracijos. Jas gyventojai apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos teritoriniams skyriams turi pateikti iki gegužės 2 dienos.

Deklaracijas turi pateikti gyventojai, norintys pasinaudoti šio mokesčio lengvatomis ir susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mokesčio. Pajamas (taip pat ir turtą) deklaruoti privalo gyventojai, kuriems tokia pareiga atsiranda dėl 2005 metų eitų pareigų (deklaracijas taip pat turi pateikti ir šių pareigūnų šeimos nariai).

Pajamas taip pat reikia deklaruoti gyventojams, pernai gavusiems pajamų, už kurias patiems reikėjo apskaičiuoti ir sumokėti pajamų mokestį. Kartu su deklaracijomis galima pateikti prašymus 2 procentus sumokėto pajamų mokesčio skirti paramai.

Pajamų mokesčio lengvata gali pasinaudoti mokantys bankui ir kitoms kredito įstaigoms palūkanas už kreditą gyvenamajam būstui įsigyti, gyvybės draudimo įmokas, už studijas aukštojoje mokykloje (arba grąžinę tam tikslui paimtą paskolą ar jos dalį), įmokas į privačius pensijų fondus, įsigijusiems asmeninius kompiuterius su programine įranga ir/ar interneto prieigą.

Kokią deklaracijos formą reikia pasirinkti, kaip ją teisingai užpildyti, konsultuoja Kauno apskrities VMI Švietimo ir konsultavimo bei teritoriniai skyriai. Apie pajamų deklaravimą informacija skelbiama internete adresu www.vmi.lt, skyrelyje, „Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas” . Interneto svetainėje taip pat galima rasti deklaracijų formas bei prašymo 2 procentus pajamų mokesčio skirti paramai formą.

Rekomenduojame gyventojams naudotis elektroninio deklaravimo sistema. Gyventojai gali elektroniniu būdu užpildyti deklaracijas ir tokiu pat būdu išsiųsti jas Valstybinei mokesčių inspekcijai. Naudojantis šia sistema, gyventojams pajamų deklaravimas yra kur kas greitesnis. Taip pat elektroniniu būdu galima pateikti ir prašymą paramai skirti du procentus nuo sumokėto pajamų mokesčio.

Registruoti EDS vartotojai apie deklaracijoje padarytas klaidas gali sužinoti prisijungę prie EDS internete () ir gauti pranešimus el. paštu.

Bankų klientai, kurie naudojasi elektroninės bankininkystės paslaugomis, elektroninio deklaravimo sutartis gali sudaryti elektroniniu būdu, prisijungdami prie savo pasirinkto banko interneto svetainės. Per banko pateiktą nuorodą prisijungus prie EDS, galima susipažinti su sutartimi ir patvirtinti savo sutikimą laikytis sutarties sąlygų.

Visą informacija apie mokesčių deklaracijų teikimą elektroniniu būdu rasite VMI prie FM interneto svetainėje adresu www.vmi.lt arba http://deklaravimas.vmi.lt Kauno miesto ir rajono gyventojai, negalintys pasinaudoti el. bankininkystės paslaugomis, arba asmenys, norintys teikti deklaracijas už kitus gyventojus (pagal įgaliojimus), turi pasirašyti sutartį dėl naudojimosi elektroninio deklaravimo sistema, atvykę į Kauno apskrities VMI Kauno skyriaus Gyventojų mokesčių tarnybą Europos pr. 105,II korpuse,102 kabinete,III korpuse, 103 kabinete ar aptarnavimo salėje prie 12 ir 24 langelių.

Deklaracijų pildymo klausimais konsultacijos teikiamos Europos pr. 105, II korpuse 102, 103 ir 104 kabinetuose, III korpuse gyventojų aptarnavimo salėje, telefonai: 466767, 466771, 466772, 466779, 466770, 466781, 465662, 465663, 465743. Užpildytos popierinio formato deklaracijos pateikiamos Europos pr. 105, II korpuse, 102,103 ir 104 kabinetuose, III korpuse – gyventojų aptarnavimo salėje, A.Juozapavičiaus pr. 57, pirmame aukšte įmetamos į deklaracijoms skirtą dėžę.

Darbo laikas pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 8 iki 17 val., pietų pertrauka nuo 12 iki 12.45 val. Penktadieniais nuo 8 iki 15.45 val., pietų pertrauka nuo 12 iki 12.45 val.

Gyventojai kviečiami deklaracijas pateikti anksčiau, nelaukiant paskutinių balandžio dienų. Mūsų specialistai šiuo metu gali daugiau įsigilinti į jūsų deklaracijas ir išsamiau paaiškinti kiekvieną jums kilusį klausimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.