,,NORD/LB Lietuva” bankas išleidžia papildomą 5,2 mln. litų vertės

Vienas iš aktyviausių šalies skolos vertybinių popierių rinkos dalyvių – bankas ,,NORD/LB Lietuva”, atsižvelgdamas į didelę paklausą rinkoje obligacijoms, susietoms su Rusijos bei Centrinės Europos akcijų indeksais, vasario 9 d. išleidžia papildomą 5,2 mln. litų vertės obligacijų emisiją (denominuotą eurais – 1,5 mln.eurų), kuriai bus taikomos tos pačios sąlygos, kaip ir vasario 7 d. baigtai platinti obligacijų, susietų su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais, emisijai. Naujosios obligacijos bus platinamos nuo vasario 9 d. iki kovo 2 d.

,,Operatyviai reaguodami į didelę šių vertybinių popierių paklausą rinkoje išleidžiame papildomą obligacijų, susietų su Centrinės ir Rytų Europos bei Rusijos akcijų indeksais, emisiją,”- komentavo Andrius Načajus, ,,NORD/LB Lietuva” Investicinės bankininkystės departamento direktorius.

Su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais susietų obligacijų grąža labiausiai priklausys nuo Rusijos naftos ir dujų įmonių, o taip pat ir Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos bankininkystės bei telekomunikacijų veiklos rezultatų. Pagal emisijos sąlygas, investuotojams atiteks 50 proc. apskaičiuotojo indekso prieaugio. Investuotojams bankas suteikia garantiją, kad indekso vertei nukritus žemiau už pradinę vertę, bankas išpirkimo metu išmokės visą nominalią investuotą sumą. Obligacijos bus išperkamos 2009 m. kovo 6 dieną. Jas galima parduoti nesulaukus išpirkimo termino nuo rinkos sąlygų priklausančia kaina.

Bankas ,,NORD/LB Lietuva” vasario 7 d., anksčiau numatyto termino (kovo 2d.) baigė platinti trejų metų trukmės 10,4 mln. litų nominalios vertės obligacijų emisiją (denominuotą eurais – 3 mln. eurų), susietą su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais.

Bankas ,,NORD/LB Lietuva” klientams sudaro galimybių investuoti į įvairaus pajamingumo ir rizikos vertybinius popierius ir yra vienas iš aktyviausių Lietuvos skolos vertybinių popierių rinkos dalyvių. Pernai bankas sėkmingai išplatino trejų metų trukmės 50 mln. litų nominalios vertės obligacijų emisiją su fiksuota palūkanų norma ir trejų metų trukmės 10,4 mln. litų nominalios vertės (denominuota eurais – 3 mln. eurų) obligacijų emisiją, kurios pelningumas susietas su 50 didžiausių Eurozonos įmonių akcijų kainų indeksu – Dow Jones EURO STOXX 50. Šių metų pradžioje bankas išplatino 30,8 mln. litų nominalios vertės (denominuota eurais – 8,9 mln. eurų) obligacijų, susietų su JAV S&P 500, Japonijos NIKKEI 225 Stock Average, Eurozonos Dow Jones EURO STOXX 50 ir Pietryčių Azijos Hang Seng indeksais.
Iki kovo 2 d. banko ,,NORD/LB Lietuva” skyriuose dar galima įsigyti obligacijų, susietų su įmonių akcijų indeksais trijose labiausiai išsivysčiusiose pasaulio ekonomikose – JAV S&P 500, Japonijos NIKKEI 225 Stock Average ir Vakarų Europos Dow Jones STOXX 50. Investicijos į šias obligacijas leidžia gerai diversifikuoti investicinę riziką ir yra patrauklios gyventojams, kurie ketina investicijoms skirti pakankamai didelę santaupų dalį.
Tarptautinė reitingų agentūra ,,Fitch Ratings” 2006 m. vasario 6 d. pagerino banko ,,NORD/LB Lietuva” individualų reitingą iki D bei ilgalaikio skolinimosi reitingo A- perspektyvą nuo stabilios iki teigiamos bei patvirtino trumpalaikio skolinimosi reitingą F2 ir paramos reitingą 1.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.