Sužvėrėję jaunuoliai išklausė nuosprendį

Vakar Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Plungės rajono gyventojams, apiplėšusiems ir sumušusiems vienkiemyje gyvenantį pensininką. Plėšikai kaltinti ir ginklo pagrobimu bei jo pardavimu, turto sunaikinimu, žiauriu elgesiu su gyvūnais.

Į teisiamųjų suolą kartu su septynis kartus teistu Martynu Šimkumi (gim. 1983 m.) ir keturiskart teistu jo broliu Vidmantu (gim. 1975 m.) sėdo penkis kartus teistas Saulius Laucevičius (gim. 1981 m.) bei anksčiau kalėjimo duonos neragavę Mantas Kontrimas (gim. 1986 m.) ir Ernestas G. (gim. 1989 m.).

Vaikinai kaltinti praėjusiais metais vasario 6-ąją įsibrovę į 62-ejų metų Palioniškių kaimo gyventojo Stanislovo Tilviko namus. Neblaivūs jaunuoliai į senuko namus ėjo turėdami tikslą apiplėšti bei pagrobti seną medžioklinį lygiavamzdį.

Į vidų įsiveržė pamelavę, jog netoliese sugedo mašina. Senolis buvo sumuštas, surištas, o ieškant vertybių plėšikai nuniokojo visus namus. Jie grobė viską, kas pasitaikė po ranka – telefoną, aliuminio puodus, kibirus, druską, miltus, kruopas, stirnos ragus, septynias vištas ir kalakutą. Kieme lojusį šunį S. Laucevičius įmetė į šulinį.

S. Laucevičius ir M. Šimkus pensininko namuose rastą neregistruotą ginklą – seną medžioklinį šautuvą – už 50 litų pardavė Rietavo savivaldybės gyventojui Tadui Šerpyčiui (gim. 1980 m.). Tad pastarasis šioje byloje kaltintas nelegalaus ginklo įsigijimu.

Senukui pavyko išsilaisvinti bei sulaukti pagalbos tik nusikaltėliams išėjus. S. Tilvikui buvo sulaužyti 7 šonkauliai, ant kūno matėsi mėlynės, kraujosrūvos.

Įkalinimo įstaigose ne kartą pabuvoję asmenys prieš paskelbiant nuosprendį buvo linksmai nusiteikę, tačiau neteisti jų bendrininkai nebuvo tokie optimistai.

V. Šimkui skirti 7 metai, o M. Kontrimui – 6 metai ir 3 mėnesiai laisvės atėmimo. M. Šimkui ir S. Laucevičiui atseikėta po 7 metus ir 6 mėnesius. Skiriant bausmę S. Laucevičiui paminėta, jog pusmetis pridėtas už paskandintą šunį.

16-mečiui moksleiviui Ernestui G. ir ginklą iš plėšikų įsigijusiam bei miške po kelmu slėpusiam T. Šerpyčiui realus laisvės atėmimas neskirtas.

Ernestui G. bausmės (3 metai ir 6 mėnesiai) vykdymas atidėtas trejiems metams. Per šį laiką jaunuolį teismas įpareigojo mokytis arba dirbti.

T. Šerpyčiui skirti vieneri metai bausmę atidedant tokiam pat laikui. Jis įpareigotas per šiuos metus neišvykti iš savo gyvenamos vietos ilgesniam laikui kaip savaitė.

Plėšikams teks atlyginti ir pensininko pateiktą civilinį ieškinį: 1 651 litu įvertintas pagrobtas ir sugadintas turtas, 20 000 litų – moralinė žala.

Broliai Šimkai teismo sprendimo laukė už grotų, o S. Laucevičius ir M. Kontrimas suimti teismo salėje.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.