Latvio ir lietuvės meilės duetai

„Kas gali būti geriau, artėjant Šv.Valentino dienai, nei meilės duetai?” – juokiasi Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta, įsimylėjėlių dienos proga nutaręs pradžiuginti kauniečius koncertu.

Vasario 12-ąją Kauno kultūros centre rengiamas koncertas poetišku pavadinimu „O meile, vienintelė tu mus valdai”. Solistai – Joana Gedminaitė ir Aleksandras Antonenka.

Moteriškas sopranas ir vyriškas tenoras dainuos duetus iš Dž.Verdžio, Dž.Pučinio, G.Donicečio, P.Čaikovskio operų. Skambės ir visų įsimylėjėlių mėgstamas „Adagio” iš P.Čaikovskio baleto „Spragtukas”.

Gros maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguos Zbignievas Graca. Tai dirigentas, Lenkijoje koncertuojantis su garsiausiais savo šalies orkestrais, rengiantis pasirodymus Skandinavijos šalyse, Prancūzijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Izraelyje, Olandijoje, Japonijoje, JAV. Prieš aštuonerius metus Z.Graca pastatė V.A.Mocarto „Don Žuaną” Turkijoje, Ankaros nacionalinėje operoje. Nuo tada lenkų dirigentas bendradarbiauja su Ankaros prezidentiniu simfoniniu orkestru.

Jaunas latvių tenoras A.Antonenka yra Latvijos nacionalinės operos solistas. Jo gastrolių maršrutai taip pat nusidriekę į daug valstybių. „Noriu, kad kauniečiai susipažintų su šiuo talentingu dainininku, – sako J.Krėpšta. – Džiaugiuosi, kad pavyko pasikviesti jį pas mus”.

Latvio A.Antonenkos ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistės J.Gedminaitės duetai, skambėsiantys Kauno kultūros rūmuose, pasak Kauno filharmonijos direktoriaus, – ne tik dovana įsimylėjėliams. „Ko gero, visų pirma tai galimybė pasiklausyti muzikos, atliekamos išskirtinai gabių menininkų”, – pabrėžia J.Krėpšta.

Jūratė Kuzmickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.