Teismo rankose – gyvūnų likimas

Klaipėdos apylinkės teisme toliau sprendžiama, ar leisti Preilos gyventojai Danai Agotai Artemjevai auginti naminius gyvulius, ar kaimynų pageidavimu juos pašalinti.

Penkiolika metų avis laikanti moteris dėl jų aiškintis buvo priversta po to, kai du jos name esančius butus nusipirko vilniečių UAB „Albektus”. Bendrovės savininkai padavė ieškinį dėl esą neteisėto naminių gyvulių laikymo ir paprašė juos likviduoti.

Be kita ko, teismas turi nuspręsti ir sodyboje esančios daržinės likimą.

Teisme vykusiame parengiamajame posėdyje dalyvavo ir Neringos miesto savivaldybę atstovaujantis advokatas Vytautas Griškevičius, Aplinkos ministerijos ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atstovai.

Nesulaukta Klaipėdos miškų urėdijos bei Klaipėdos apskrities administracijos atstovų. Teisėja piktinosi į posėdžius sunkiai prisišaukiamais įvairių institucijų atstovais ir planavo jiems skirti baudas. Bylos nagrinėjimas atidėtas vasario 11 dienai.

D. A. Artemjeva teigia įtarianti, kad naujieji kaimynai tiesiog bando ja atsikratyti ir užvaldyti visą patrauklioje vietoje esančią sodybą.

Moteris įsitikinusi, kad kurorto Savivaldybės patvirtintos taisyklės nedraudžia laikyti avių ir naminių paukščių, jei su tuo sutinka kaimynai. D. A. Artemjeva sakė tokį leidimą turėjusi, tačiau praėjusių metų pavasarį pasikeitus kaimynams ir prasidėjęs karas.

Šį teiginį patvirtino ir advokatas V. Griškevičius. Anot jo, būtina nustatyti, kokią veiklą bendrovė vykdo Preiloje ir ar tam trukdo kaimynės gyvuliai.

„Negi avys ir antys trukdo bendrovei egzistuoti ar naudotis turto savininko teisėmis? Savivaldybė mano, jog netrukdo, tačiau norėtų padėti vystyti UAB „Albektus” veiklos įstatus. Mūsų duomenimis, tai antrinių žaliavų supirkimo punktas”, – sakė advokatas.

UAB „Albektus” atstovaujanti advokatė Zita Šličytė kalbėjo apie UNESCO komisijos sekretoriato suklaidinimą. D. A. Artemjeva iš šios organizacijos gavusi patvirtinimą, jog naminius gyvūnus nedraudžiama laikyti, nes neva savo laiške gudriai prisistačiusi esanti vienkiemio gyventoja.

„Šioje sodyboje trys butai, tad tai ne vienkiemis. Būtina atsižvelgti į kaimynų interesus. Natūralu, kad bendrovės nuosavybėje atostogaujantys žmonės nori ilsėtis pajūryje, o ne gyvulių fermoje”, – sakė Z. Šličytė.

Bendrovės atstovai tvirtina, jog aukos esantys jie, o ne senutė. Ir esą net sulaukta grasinančių skambučių, kuriais jiems patarta nešdintis iš Preilos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.