Savivaldybėje – kėdžių perstumdymo vajus

Įsteigus 40 naujų etatų, kol kas neįdarbintas nė vienas valdininkas

Dar praėjusių metų pabaigoje Kauno politikai leido padidinti Savivaldybės administracijos valdininkų skaičių ir įsteigti 40 naujų etatų. Tačiau kol kas papildymo nesulaukta.

„Šiuo metu tvarkomi dokumentai, skelbiami konkursai. Tikimės, kad pavasarį pradės dirbti nauji darbuotojai”, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis.

Trūksta kvalifikuotų specialistų

Pasak R.Stanionio, jau paskelbtas Vidaus audito skyriaus darbuotojų konkursas. Planuojama įdarbinti tris specialistus, kurie užsiimtų korupcijos prevencija ir kontrole.

„Tikimės, kad jau kovą nauji valdininkai pradės dirbti. Kol kas nenorėčiau kalbėti apie konkurso dalyvius. Jų dar gali padaugėti, nes prašymai pateikiami ir paskutinę minutę”, – sakė pavaduotojas.

Naujų darbuotojų laukia ir kiti Savivaldybės padaliniai. „Prognozuoju, kad kai kurių sričių specialistų bus sunku rasti. Ypač urbanistų, dizainerių, statinių priežiūros specialistų. Norinčiųjų užimti šiuos etatus daug, tačiau ne visi atitinka kvalifikacinius reikalavimus”, – teigė R.Stanionis.

Po reorganizacijos – laisvi postai

Savivaldybės administracija ne tik ieško naujų darbuotojų, bet ir tęsia reorganizaciją. Dar pernai buvo nuspręsta sustambinti keletą skyrių. Sujungti Viešųjų ryšių ir Užsienio skyriai. Neliko ir Privatizavimo tarnybos, kuri tapo Viešųjų pirkimų skyriaus dalimi.

Kitą savaitę žadama paskelbti Užsienio ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo konkursą. R.Stanionis neslėpė, kad į šį postą pretenduoja keli kandidatai.

„Neoficialiuose pokalbiuose teko girdėti įvairių kandidatūrų, tačiau negalėčiau jų įvardyti. Reikia palaukti konkurso. Kiek teko girdėti, šis etatas domina šiuo metu žurnalistais dirbančius asmenis”, – tvirtino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Privatizavimo strategas atsistatydino

Nemažai aistrų sukėlė ir Privatizavimo tarnybos prijungimas prie Viešųjų pirkimų skyriaus. Po šios reorganizacijos įsteigtas Privatizavimo poskyris, kuriame neliko darbuotojų. Dvi specialistės išėjo iš darbo, o buvęs vedėjas perkeltas dirbti kitur.

Prieš keletą savaičių iš Privatizavimo komisijos pirmininko pareigų atsistatydinęs Alvydas Banevičius neslėpė, kad viena tokio apsisprendimo priežasčių – panaikinta Privatizavimo tarnyba. Į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukta nemažai statinių, tačiau šiuo metu nėra kam parengti reikalingų dokumentų.

„Nemanau, kad šių skyrių sujungimas buvo klaida. Tiesiog kai kurie dalykai sutapo su reorganizacija, todėl dabar ir iškilo papildomų rūpesčių. Tačiau tai tik laikinos problemos”, – tikino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pasiekė biurokratinį rekordą

Savivaldybėje įsteigus 40 naujų etatų, kasmet papildomai bus išleidžiama apie 1,4 milijono litų. Be to, šios kadencijos miesto Taryba jau net tris kartus padidino maksimalų valdininkų skaičių. 2003 metais jis siekė vos 782, tačiau jau po metų limitas padidintas iki 843. Pernai iš pradžių įsteigti keturi nauji etatai, o metų pabaigoje šis skaičius šoktelėjo iki 927.

R.Stanionis nesutinka su oponentų kritika, kad valdininkų skaičius pučiamas dirbtinai. „Manau, kad su politikais pasiekėme tam tikrą kompromisą. Prieš svarstymą komitetuose norėta įsteigti net 60 naujų etatų, tačiau jų liko tik 40. Savivaldybei deleguojamos naujos funkcijos, todėl be papildomų darbuotojų neišsiverstume”, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.