Kino žvaigždės negailėjo aplodismentų moters įvaizdžio kūrėjams

Holivude surengtas šukuosenų ir stiliaus šou buvo toks įspūdingas, kad užgniaužė kvapą net įžymybėms, kurias jau sunku kuo nors nustebinti

„Pagaliau prasiveržiau į tą Ameriką”, – juokiasi kirpėja Jolanta Mačiulienė, neseniai sugrįžusi iš Los Andželo. Ten ji drauge su kitais Lietuvos kirpėjais dalyvavo prestižinės plaukų priežiūros priemonių linijos „Sebastian” seminaruose ir grandioziniame šou, kuris vyko toje pat salėje, kurioje rengiamos „Oskarų” įteikimo ceremonijos.

Antras kartas nemelavo

Prieš ketverius metus kaunietė kirpėja J.Mačiulienė su visa Lietuvos kirpėjų komanda neišvyko į pasaulio kirpėjų čempionatą, nes negavo JAV vizos. Tuomet sava įmonė, namai, vaikai nebuvo pakankamas pagrindas įrodyti savo ryšių su tėvyne. Aukščiausios klasės meistrai, turintys ambicijų kovoti dėl pasaulinio pripažinimo, buvo prilyginti asmenims, kurie bet kokia kaina veržiasi į JAV, kad ten pasiliktų kaip nelegalūs imigrantai.

Šįsyk viskas buvo kitaip – lietuviams kirpėjams, visai aštuonių žmonių komandai, buvo parūpinti vardiniai iškvietimai ir ambasada patikėjo, jog jie išties rūpinasi savo profesiniu tobulėjimu, o ne ieškos didesnio nei Lietuvoje uždarbio.

Šiemet iš Kauno į seminarą JAV važiavo dvi kirpėjos – Jolanta Mačiulienė ir Jūratė Krištaponienė. Abi jos ilgam pasisėmė profesinių įspūdžių. Lietuviai dalyvavo „master klas” seminare – patys kūrė šukuosenas pateikta tema, o amerikiečių specialistai vertino ne tik jų darbo rezultatus, bet ir stebėjo, ar taisyklingi judesiai, gera kirpimo technika.

„Dirbome ne vieni, o didelėje, gal 50 žmonių grupėje. Mes neturėjome vertėjo, privalėjome viską suprasti patys, ir mums tai pavyko. Graikai pradėdavo dirbti tik išklausę vertimo, todėl mums vis tekdavo jų laukti”, – neslepia Jolanta.

„Sebastian” plaukų priežiūros priemonių parduotuvėse neįgysi, daugeliui vartotojų jos apskritai per brangios. Tos pačios firmos dekoratyvinės kosmetikos linija yra pritaikyta išskirtinai Holivudo poreikiams. Beje, lietuviai gyveno viešbutyje, pro kurio langus buvo matyti aukštai kalvoje iškeltas firminis Holivudo užrašas. Artima kaimynystė suteikė progos apsilankyti garsiojoje „Universal” kino studijoje, kuri pribloškė savo dydžiu ir atsivėrusiais vaizdais.

Prabangūs vakarėliai

„Iš viso pasaulio į seminarą suvažiavo per tūkstantį meistrų, buvo rengiami bendri pusryčiai ir labai linksmi vakarėliai. Ne visi turėjome sveikatos juose išbūti iki galo, bet pasidairyti buvo nepaprastai įdomu. Turiu pasakyti, kad lietuvių grupė savo aprangos stiliumi mažai skyrėsi nuo elegantiškųjų italų. Paganyti akis išties buvo į ką – vienas vakarėlio dalyvių sugebėjo persirengti net tris kartus. Iš pradžių jis mūvėjo odines kelnes ir vilkėjo iš prabangaus kailio pasiūtą švarkelį, paskui pasirodė su klasikiniu kostiumu, o pabaigoje persivilko į plonutės odos kostiumą. Visais atvejais drabužiai buvo papildyti akį traukiančiais aksesuarais. Nežinau, kas jis toks, tačiau nepastebėti tokio žmogaus buvo neįmanoma. Gal taip bandė kompensuoti plaukų trūkumą – jo galva buvo visiškai plika”, – šmaikštauja Jolanta.

Ji pasakoja, kad tokio tipo renginiuose dalyvauja nemažai europiečių ir Pietų Amerikos atstovų. Nebūtinai tai kirpėjai, pavyzdžiui vienas Puerto Rikos atstovas buvo grožio salonų tinklo savininkas. „Jis pasakojo, kad ten nieko nesuviliosi jaukiu nedideliu salonu. Klientės mieliau eis į tokį grožio centrą, kuris išsidėstęs aštuonių aukštų pastate, esą tai rodo jo padėtį rinkoje. Jei pastatas gigantiškas, dirba daug meistrų, vadinasi ir pozicija gera”, – pasakoja J.Mačiulienė.

Ovacijos po mirtinos tylos

Baigiamasis renginio šou buvo surengtas toje salėje, kur paprastai paskelbiami „Oskarų” nugalėtojai. Iš viso pasaulio atvykę kirpėjai, įskaitant tikrus grožio industrijos bosus, buvo susodinti balkonuose, o parteryje renginį stebėjo VIP kategorijos svečiai – verslo ir kino pasaulio įžymybės.

„Tokio lygio šou mes apskritai nesame pratę matyti – scenoje nebuvo jokios butaforijos, jei, pagal sumanymą, reikia automobilio, vadinasi, įvažiuoja tikras. Idėjos autorius, scenaristas ir režisierius – Robertas Lobetta yra unikalus tuo, kad nesutelpa į vienos profesijos, kad ir tokios plačios, kaip stilistas, ribas. Pasibaigus pasirodymui, kelias minutes salėje tvyrojo mirtina tyla. Paskui keturi tūkstančiai žiūrovų plojo stovėdami ir šaukė „bis”. Tai buvo kažkas neįtikėtino, turint omenyje, kad šou ašis buvo jaunos merginos transformacija į stulbinančio grožio damą. Pamatėme įvairius galimus pokyčių variantus – nuo namų šeimininkės iki nepriklausomos savarankiškos ponios”, – pasakoja Jolanta.

Plaukus geriau atsiauginti

Aukštosios mados tendencijos yra gerai, tačiau ką praverstų žinoti kiekvienai, kuri bent kiek rūpinasi tuo, kas yra ant jos galvos?

„Pirmu smuiku groja natūralumas. Tačiau nepaisant to, vis mažiau moterų tenkinsis tikrąja savo plaukų spalva. Natūralumas pasireiškia tuo, kad nėra didelių spalvinių kontrastų. Jei plaukai garbanoti, tebūnie, nereikia jų lyginti. Bangos ir kasytės bus madingos dar kelerius metus. Savo stilių dabar reikėtų rinktis tarp bohemiško ir prabangaus. Netiesa, kad sruogelės visiškai išėjo iš mados, nors apie tai rėkia viso pasaulio spauda. Pereinamų atspalvių sruogelių mačiau ne tik scenoje, bet ir ant meistrų galvų bei efektingų vip svečių šukuosenose”, – pasakoja Jolanta.

Jos teigimu, spalvos turi būti tarpusavyje suderintos, o plaukai vidutinio ilgumo ar ilgi. Net jei priekyje jie gerokai pakarpyti, nugaroje paliekami ilgesni. Spalvos – nuo aiškios „blond” iki įvairių atspalvių rudos. Vyrų šukuosenose nebelieka skauterytės, nors Lietuvoje ji vis dar populiari. Sprendžiant iš gausiai renginyje dalyvavusių stilistų aprangos, vyrų madoje sparčiai daugėja aksesuarų – rankinėms, diržams, auskarams ir net kaklo papuošalams skiriamas išskirtinis dėmesys.

Daiva Valevičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kino žvaigždės negailėjo aplodismentų moters įvaizdžio kūrėjams"

  1. nijole

    🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.