Rajono teritorija atverta statyboms

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba patvirtino visos savo teritorijos bendrąjį planą.

Rajono savivaldybės vyr. architektė Vida Vytienė papasakojo „Klaipėdai” apie bendrojo plano sprendinius, kurie yra svarbūs ir uostamiesčio plėtrai.

– Kodėl rajono politikai neatidavė nė pėdos žemės uostamiesčiui? Juk nelogiška, kad Kalotės gyvenvietė dviejose savivaldybėse?

– Rajono plėtra Klaipėdos priemiestyje turi įtakos ir Klaipėdos miestui. Plane pažymėta įtakos zona, kurioje miesto ir rajono savivaldybės turės kartu kurti infrastruktūrą.

Viešai svarstant planą nebuvo diskutuota, kad reikia perduoti dalį teritorijos uostamiesčiui.

Todėl, manau, rajono politikai ir nepritarė preliminariam plano rengėjų siūlymui perduoti kai kurias rajono teritorijas miestui.

– Kokios teritorijos pagal rajono bendrąjį planą bus palankios investicijoms? Kas ten galėtų būti statoma ar kitaip pritaikoma gyvenamajam fondui ar verslui?

– Investicijoms bus palankios teritorijos, kurios numatytos pramonei, verslui, komercijai, inžinerinei infrastruktūrai plėtoti.

Jos yra šalia automagistralių Šilutė-Liepoja, Klaipėda-Vilnius.

Jakų, Sudmantų, Ketvergių, Triušelių, Mazūriškių, Gindulių teritorijos numatytos gyvenamajam būstui statyti. Kai ten apsigyvens naujakuriai, atsiras poreikis plėtoti paslaugų ir aptarnavimo verslą.

– Kokie bendri projektai su Klaipėda atsispindi bendrajame plane?

– Kelio Šilutė-Palanga rekonstrukcija. Inžinerinių komunikacijų priemiestinėse gyvenvietėse statyba. Pietinio pramonės rajono naujų kelių, aplinkkelių tiesimas.

– Ką planuojama daryti teritorijose šalia uostamiesčio?

– Gyvenamosioms teritorijoms rengiame inžinerinės infrastruktūros ir susisiekimo komunikacijų specialiuosius planus.

Tokį planą jau esame parengę Slengių, Mazūriškių, Triušelių, Gindulių ir gretimos teritorijos vietovei. Planas baigiamas derinti. Šiais metais tokius specialiuosius planus numatome rengti Jakų pramonės rajonui, Ketvergių aplinkai, Kalotės-Purmalių trikampiui. Turime parengti studiją pramonės plėtrai rajone.

– Kurios teritorijos numatytos turizmo plėtrai?

– Pajūris, Minijos upės baseinas, Agluonėnų gyvenvietė ir kai kurios kitos seniūnijų teritorijos.

Pajūrio regioninio parko tvarkymo planas integruotas į bendrąjį planą. Parko planas reglamentuoja turizmo ir rekreacijos plėtrą.

Turizmui patraukli Minijos upė. Jau pradėtas Minijos senslėnio draustinio planas.

– Kiek kainavo bendrasis planas, kas jo rengėjai?

– Bendrasis planas savivaldybei kainavo tik apie 60 tūkst. litų. 100 tūkst. litų gavome iš valstybės privatizavimo fondo, kaip paramą pirmiesiems pradėjusiems rengti rajono teritorijos bendrąjį planą. Planą rengė Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio ir aplinkos planavimo institutas.

Vigantas Danilavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.