Buvęs KOP vadas mina teismų slenksčius

Iš tarnybos atleistas Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) vadas pulkininkas Jonas Marcinkus pradėjo bylinėjimosi maratoną su Lietuvos kariuomene ir Valstybės saugumo departamentu (VSD).

J.Marcinkus buvo atleistas iš profesinės karo tarnybos rugsėjo 22-ąją kaip praradęs pasitikėjimą.

Teigiama, kad šalies specialiosios tarnybos užfiksavo pernelyg atvirus pulkininko pokalbius apie avarijos tyrėjų radinius su Rusijos kariniais atstovais.

Atsargos karininkas 41 metų J.Marcinkus su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene ir Valstybės paslapčių koordinavimo komisija dabar bylinėjasi padedamas advokato.

Atsakovai – Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė – su buvusio KOP vado pretenzijomis nesutinka. Krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas žurnalistams yra sakęs abejojantis, ar buvusiam karinių oro pajėgų vadui J.Marcinkui pavyks per teismą grįžti į tarnybą ir atgauti leidimą dirbti su slapta informacija.

„Be leidimo (dirbti su slapta informacija) pulkininko laipsnio etatų mes neturime. Turime keletą seržantų (pareigybių) be leidimų – tai jie yra absoliučiai techninėse pareigose. Negalima pulkininko į seržanto pareigas statyti”, – sakė G.Kirkilas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.