M. Rostropovičiaus fondo 3 metų veiklos sukakties proga – du išskirtiniai koncertai

Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams” veikia jau trejus metus. Svarbi sukaktis bus iškilmingai paminėta specialiai organizuojamais koncertais Vilniuje ir Kaune, kuriuose dalyvaus į Lietuvą ta proga atvyksiantys pats maestro M. Rostropovičius bei legendinis smuiko pedagogas prof. Zacharas Bronas.

Vilniuje koncertas įvyks vasario 14 dieną, 19 val., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Jo metu gros 12 talentingiausių fondo remiamų ir globojamų atlikėjų. Bus atliekamas specialiai šiai progai Vaidos Striaupaitės-Beinarienės sukurtas kūrinys „Scherco”, kurį diriguos pats maestro M. Rostropovičius.

Koncerte skambės S. Rachmaninovo, W. A. Mozarto, D. Šostakovičiaus, G. Briccialdi, F. Poulenco, Z. Brevalio, C. Debussy ir kitų kompozitorių kūriniai. Jame dalyvaus Lietuvos kamerinis orkestras, kuriam diriguos nacionalinės premijos laureatas R. Šervenikas.

Ši programa skambės ir Kaune – mieste, kur M. Rostropovičius lankysis pirmą kartą. Ten koncertas įvyks vasario 13 d., 18 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.
Prieš koncertą Kauno technologijos universiteto auloje Maestro M. Rostropovičius susitiks su Nacionalinės moksleivių akademijos dalyviais, mokytojais, dėstytojais, Fondo rėmėjais, remiamais vaikais bei kitais žmonėmis, susijusiais su Fondo veikla.

Abiejuose renginiuose koncertuos talentingi fondo remiami vaikai bei instrumentinis sekstetas – pučiamųjų kvintetas ir fortepijonas.

Balio Dvariono muzikos mokyklos dėstytojo Roberto Beinario vadovaujamas sekstetas buvo suburtas 2005 metų vasarą M. Rostropovičiaus fondo organizuojamos Moksleivių akademijos sesijos metu Nidoje. Į tarp jaunųjų muzikų populiarėjančią akademiją atvykę dabartiniai seksteto nariai neįtikėtinai greitai susigrojo ir jau yra surengę keletą pasirodymų.

Apie M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondą

3 metus Lietuvoje veikiantis Pasaulinio garso muzikanto Mstislavo Rostropovičiaus įsteigtas labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams” tapo ilgalaikiu itin gabių Lietuvos vaikų mecenatu.

M. Rostropovičiaus fondas pirmasis Lietuvoje itin gabiems vaikams suteikė ne vienkartinę, o ilgalaikę tikslingą paramą. Atsižvelgus į vaikų pasiekimus, kasmet fondo parama gali būti pratęsiama.
M. Rostropovičius yra laikomas garsiausiu pasaulio violončelininku. Jis taip pat yra aktyvus humanistinių žmonijos principų gynėjas bei puoselėtojas. Unikalus Maestro grojimas yra įkvėpęs žymiausius kompozitorius – Dmitrijų Šostakovičių, Sergėjų Prokofjevą, Benjaminą Britteną (Bendžaminą Briteną) ir kitus – jam sukurti ar dedikuoti kūrinius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.