Sulaikyta 30 tonų žaliavos padirbtai degtinei gaminti

Savaitgalį Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai iš nelegalios apyvartos išėmė apie 30 tonų ruošinio falsifikuotai degtinei gaminti. Iš šio kiekio skysčio galėjo būti pagaminta 120 tūkstančių butelių padirbtos degtinės.
Nusikaltimų tyrimų vyriausiosios valdybos pareigūnai, atlikę patikrinimą UAB „Metalų komercija” priklausančiuose sandėliuose Vilniuje, surado apie 30 tonų melsvos spalvos skysčio, skleidžiančio stiprų alkoholio kvapą, supilstyto į 33 litrų talpos indus.
Sandėliuose sulaikyti du asmenys, kurie į indus pildavo kol kas nenustatytos sudėties gelsvos spalvos reagentą (įtariama, kad šarminės sudėties). Po reakcijos skystis induose tapdavo bespalvis.
Pareigūnai įtaria, kad skystis buvo naudojamas nelegalios degtinės gamybai, skirtai platinti Vilniaus apskrityje. Pagal pirminius vertinimus, apie 30 tonų šio skysčio vertė rinkoje siektų apie 200 tūkstančių Lt, o pagaminus ir realizavus falsifikuotą degtinę siektų apie 1 mln. Lt.
Tai vienas iš didžiausių nelegalaus alkoholio sandėliavimo vietos nustatymo atvejų Lietuvoje pastaraisiais metais. Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.