„Dell” nutraukia daugelio savo MP3 grotuvų gamybą

Neatsilaikiusi nuožmios konkurencinės kovos MP3 grotuvų rinkoje gigantė „Dell” nusprendė iš jos pasitraukti. Nutraukiama visų „Dell” grotuvų, išskyrus DJ seriją, gamyba ir pardavimas.

Pastaruosius keletą metų „Dell” MP3 grotuvų pardavimai buvo itin maži. Prie to nemenkai prisidėjo konkurencija, o ypač – „Apple” nešiojamų muzikos grotuvų sėkmė. Specialistai teigia, kad „Dell” buvo sunku varžytis su konkurentais ir todėl, kad kompanija siūlė tiesiog „plikus” grotuvus be juos papildančių prekybos muzika sistemų ir pan.. Tuo tarpu „Apple” suformavo sunkiai sustabdomą derinį iš „iPod” grotuvų, „iTunes” sistemos bei pačios „MacOS” operacinės.

Na ką gi, tikrai nieko nuostabaus, kad „Dell” konkuruoti su „Apple” nebuvo lengva – kur jau kur, o bent jau gimtojoje JAV rinkoje „iPod” tikrai turi velniškai tvirtas pozicijas. Be to, kiek pamenu, „Dell” patys komponentų ir įrenginių negamina o tik štampuoja ant jų savo logotipą. Gal grotuvus gaminusiame Azijos fabrike tiesiog šlubavo kokybės kontrolė? Niekada negali žinoti…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.