Po mažojo finalo – 6 geriausi Eurovizijos debiutantai

Po šeštadienį LTV įvykusio nacionalinės Eurovizijos atrankos mažojo finalo paaiškėjo, kas iš „studentų” stos į kovą su scenos vilkais. Iš dvylikos stipriausiųjų „Eurovizijos studijos” kandidatų į tolimesnį etapą pateko šeši.

Ekspertai ir žiūrovai pastebi, kad mažajam finalui debiutantai buvo geriau pasirengę. Daugelis teigia, kad pasirodymų choreografija, sceninė išvaizda buvo aukštesnio lygio, negu ankstesniuose atrankos turuose.

Pirmąsias vietas užima trys merginos – Dovilė, Augustė ir Dove. Po jų rikiuojasi grupė „Gravel” ir du vaikinai – Robertas Kupstas bei Onsa. Daugiausia žiūrovų balsų (2392) surinkusi Augustė komisijos rikiuotėje buvo trečia (8 balai), tuo tarpu už komisijos favoritę Dove (12 balų) balsą atidavė vos 571 žiūrovas – žiūrovų dvyliktuke jai atiteko 7-oji vieta. Be Augustės, tarp žiūrovų didelio populiarumo susilaukė grupė „Gravel” (2-a vieta žiūrovų lentelėje), kuriai komisija neskyrė nė vieno balo.

Susumavus žiūrovų ir komisijos skirtus balus, galutiniai rezultatai atrodo taip:

1. Augustė 20 balų (2392 žiūrovų balsai)
2. Dovilė 18 balų (1111)
3. Dove 16 balų (571)
4. Gravel 10 balų (1408)
5. Robertas Kupstas 10 balų (897)
6. Onsa 9 balai (700)
7. Ashtrey 9 balai (317)
8. Intro’s 8 balai (715)
9. Eglė 7 balai (261)
10. Colder 5 balai (121)
11. Antanas 3 balai (562)
12. Jonas 1 balas (230)

Mažojo finalo komisiją sudarė dainininkai Stepas Januška ir Algirdas Kaušpėdas, muzikantas Vilhelmas Čepinskis, koncertų organizatorius Jonas Jučas ir TV laidų vedėjas Artūras Orlauskas.

Mažajame finale buvo ištraukti burtai, nulėmę atlikėjų pasirodymo tvarką pirmajame pusfinalyje jau ateinantį šeštadienį. Trijuose pusfinaliuose, kurie vyks vasario 11, 18 ir 25 dienomis, „Eurovizijos studijos” nugalėtojai pasirodys kartu su žinomais atlikėjais, į pusfinalius patekusiai be atrankos. Devyni pirmojo pusfinalio atlikėjai rikiuojasi tokia tvarka:

1. Alanas Chošnau
2. Dove
3. Gravel
4. Artas
5. 4 Fun
6. Giulija
7. B’Avarija
8. Saulės kliošas
9. Edmundas Kučinskas

Pirmojo pusfinalio metu bus traukiami burtai, kokia tvarka pasirodymai vyks antrajame pusfinalyje. Antrojo pusfinalio metu atitikamai sužinosime, kokia tvarka burtai lems dainuoti trečiajame pusfinalyje. Visų trijų pusfinalių nugalėtojai susitiks nacionaliniame finale kovo 4-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.