Olimpiečiai jau renkasi į žiemos žaidynių sostinę

Turino (Italija) žiemos olimpinių žaidynių organizaciniame komitete praėjusį penktadienį oficiali akreditacija bei teisė apsigyventi olimpiniame kaimelyje buvo suteikta Lietuvos delegacijai. Šią savaitę, vasario 9-ąją, jame bus pakelta mūsų šalies valstybinė vėliava.

Atletai gyvens skirtingose vietose

Pirmosios žaidynių sostinėje įsikūrė Lietuvos olimpinės misijos vadovė Vida Vencienė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) užsienio ryšių direktorė Ijolė Domarkienė.

Sportininkų kaimeliai, kurių yra trys, delegacijoms duris atvėrė sausio 31 dieną. Mūsų šalies atstovai įsikurs skirtinguose kampeliuose.

Čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas gyvens viešbutyje Turine, slidininkai Irina Terentjeva ir Aleksejus Novoselskis bei kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas – Sestrierėje, biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Karolis Zlatkauskas – Bardonekijuje.

Vakar V.Vencienė jau laukė iš Slovėnijos atvykstančių I.Terentjevos, A.Novoselskio ir jų trenerio Igorio Terentjevo, o iš Austrijos – D.Rasimovičiūtės, K.Zlatkausko bei trenerio Viliaus Repšio.

V.Rumiancevas į Italiją atkeliaus vasario 12-ąją, M.Drobiazko ir P.Vanagas – 14-ąją.

Pirmasis iš mūsiškių olimpinėse žaidynėse startuos K.Zlatkauskas – jis vasario 11-ąją išmėgins jėgas 20 kilometrų individualiose lenktynėse Čezanos San Sikarijo trasoje.

Italijos duetas žada intrigą

Įdomios kovos laukiama dailiojo čiuožimo, pirmiausiai – šokių ant ledo varžybose, kurios Turino „Palavela” arenoje prasidės vasario 17-ąją.

Sporto ekspertų nuomone, pagrindiniai pretendentai į aukso medalius – pasaulio bei Europos čempionai Tatjana Navka ir Romanas Kostomarovas.

Prognozuojama, kad dėl 2-3 vietų varžysis trys šokių ant ledo poros: amerikiečiai Tanita Belbin ir Bendžaminas Agostas, Lietuvos atstovai M.Drobiazko ir P.Vanagas bei ukrainiečiai Jelena Grušina ir Ruslanas Gončarovas.

Į prizininkų trejetą taip pat stengsis patekti prancūzai Izabelė Delobel ir Olivjė Šonfelderis bei kanadiečiai Mari Fransa Diubrė ir Patrisas Lozonas.

Didžiausią intrigą žada po pertraukos į didįjį sportą sugrįžę Italijos čiuožėjai Barbara-Fuzar Poli ir Mauricijas Margaljas. 2001 m. pasaulio ir Europos čempionai bei Solt Leik Sičio žaidynių bronzos medalių laimėtojai užsidegę nenuvilti savo gerbėjų.

Repetavo Slovėnijoje

Slidinėjimo varžybose iš 21-erių metų I.Terentjevos tikimasi vietos trisdešimtuke. 21-erių A.Novoselskiui prognozuojama vieta penkiasdešimtuke. Paskutine repeticija prieš žaidynes mūsų slidininkams buvo Kranjyje (Slovėnija) vykęs pasaulio jaunių bei jaunimo čempionatas.

Irinai sėkmingiausiai susiklostė persekiojimo lenktynės 7,5 km klasikiniu bei 7,5 km laisvuoju stiliumi. Įveikusi distanciją per 45 minutes 42,2 sekundės, Lietuvos sportininkė tarp 42 finišavusių dalyvių užėmė aukštą 8-ąją vietą.

10 km klasikiniu stiliumi I.Terentjeva nušliuožė per 30 minučių 27,8 sekundės ir liko devynioliktoji. Tokią pat vietą ji užėmė ir sprinto lenktynėse.

Vaikinų 15 km klasikiniu stiliumi varžybose A.Novoselskis tarp 72 dalyvių buvo 32-asis (42 min. 18,9 sek.). Sprinto lenktynėse jis 1 km nuotolį įveikė per 2 min. 43,7 sek. ir, užėmęs 38-ąją vietą, į finalinį trisdešimtuką nepateko.

Persekiojimo lenktynėse – 15 km klasikiniu bei 15 km laisvuoju stiliumi – Lietuvos slidininkas nedalyvavo.

Laukia vyresni ir patyrę varžovai

Olimpiadoje mūsiškiams teks lenktyniauti su vyresniais ir labiau patyrusiais varžovais.

Tarp I.Terentjevos konkurenčių bus favoritėmis laikomos pasaulio taurės lyderė norvegė Marita Bjorgen (gim. 1980 m.), taip pat rusė Julija Čepalova (1976 m.), kanadietė Beki Skot (1974 m.). Estai dideles viltis sieja su Kristina Šmigun (1977 m.).

Šiuo metu bendroje pasaulio taurės įskaitoje I.Terentjeva užima 92-ąją vietą.

A.Novoselskis turės progą pasisemti patirties iš vokiečių Tobiaso Angererio (1977 m.) ir Renė Zomerfelto (1974 m.), norvegų Toro Arnės Hetlando (1974 m.) ir Jenso Arnės Svartedalo (1976 m.), švedo Bjorno Lindo (1978 m.), ruso Vasilijaus Ročevo (1980 m.).

Kalnų slidininkui V.Rumiancevui teks išmėginti jėgas su šios sporto šakos grandais – Bodė Mileriu (JAV), Hermanu Majeriu (Austrija), Andrė Kjetilu Amotu (Norvegija), Fricu Štroblu (Austrija).

Lietuviai privalės būti taiklesni

Biatlonininkų varžybose 21-erių D.Rasimovičiūtei keliamas tikslas aplenkti mažiausiai pusę konkurenčių ir būti tarp 45-50 pirmųjų, dvidešimtmečiam K.Zlatkauskui – patekti į šešiasdešimtuką ar septyniasdešimtuką.

Prieš atvykdamas į Italiją, Karolis dalyvavo Presk Aisle (JAV) surengtame pasaulio jaunių ir jaunimo čempionate. Geriausias jo rezultatas – 38-oji vieta sprinto lenktynėse. Lietuvis nepataikė į 6 taikinius.

K.Zlatkauskas taiklumo pristigo ir 15 km asmeninėse lenktynėse, kuriose užėmė 39-ąją vietą. Mūsiškis nepataikė į 7 taikinius ir finiše 8 minutes 41,3 sekundės pralaimėjo aukso medalį iškovojusiam rusui Jevgenijui Ustiugovui (43:14,1).

10 km sprinto varžybose K.Zlatkauskas buvo 42-asis (4 netaiklūs šūviai).

Turino žaidynių favoritais bus Vokietijos, Skandinavijos šalių, Prancūzijos, Rusijos biatlonininkai. Šiuo metu pasaulio taurės varžybose pirmauja vokietė Kati Vilhelm ir prancūzas Rafaelis Puarė.

Romas Poderys

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.