Buvęs Sausio 13-osios kalinys nežada atgailauti

Į laisvę išėjęs perversmininkas Mykolas Burokevičius toliau kalba apie esą suklastotą jo bylą. Jėgas namie atgaunantis buvęs kalinys tikina neturįs pagrindo atgailauti dėl savo vaidmens per tragiškus įvykius, juoba atverti asmeninių skaudulių.

Minint 15-ąsias prosovietinių jėgų agresijos prieš Lietuvos valstybę metines į laisvę po 12 metų kalėjimo išėjęs Mykolas Burokevičius puoselėja planus nustebinti visuomenę savo knyga.

Buvęs Komunistų partijos vadovas, atsigaunantis po lapkritį padarytos širdies operacijos, ramiai leidžia laiką savo bute K.Kalinausko gatvėje Vilniuje. Kol šeimininkas kalėjo, jo būstas, regis, visai nepasikeitė. Taip pat nepakito už nepavykusio perversmo organizavimą ir žudynes bausmę atlikusio Burokevičiaus nuostatos.

79-uosius gyvenimo metus einantis vyras sutiko pasikalbėti su LŽ, bet kategoriškai atsisakė fotografuotis. Jis nuoširdžiai rodė senas nuotraukas iš asmeninio archyvo, užsienio komunistų sveikinimo telegramas, pasiekusias jį vos išėjus į laisvę. – Marijus Girša.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.