Naujoji „Hario Poterio” knyga jau sulaukė didžiulio susidomėjimo

Šiandien, vasario 3 dieną, šalies knygynai pradėjo prekiauti šeštąja „Hario Poterio” serijos knyga „Haris Poteris ir Netikras Princas”. Visame pasaulyje milžiniško skaitytojų susidomėjimo sulaukusi knyga Lietuvoje taip pat turi didžiulį ištikimų gerbėjų būrį.

„Kaip ir kitose šalyse, Lietuvoje Haris Poteris turi daugybę gerbėjų. Dar prieš paskelbiant, kada knygynuose pasirodys šeštoji serijos knyga lietuvių kalba, skaitytojai nuolat skambindavo ir ragindavo paskubėti. O atsiradus galimybei ją užsisakyti per „Alma littera” Knygų klubą, buvo užsakytas rekordinis knygų skaičius”, – tvirtino „Alma littera” generalinis diretorius Andrius Andrijauskas.

Pasirodžius šeštajai serijos apie Harį Poterį knygai, Lietuvos knygynai ėmė ruoštis skaitytojų antplūdžiui. „Alma litterai” priklausančio knygyno „Pegasas” darbuotojos tvirtino, kad daugiausia pirkėjų sulaukiama, kuomet moksleiviams baigiasi pamokos, o studentams – paskaitos. Nekantriausiai naujausios knygos apie „Harį Poterį” laukė moksleiviai. „Šeštosios knygos laukėme dvejus metus, ypač nekantravom, kai sužinojome, kad knyga jau išėjusi Anglijoje. Mano geriausi draugai yra perskaitę visas penkias pirmąsias knygas, o dabar lenktyniausime, kas pirmasis įsigis ir perskaitys šeštąją”, – pasakojo vienos Vilniaus mokyklos aštuntokė.

Nekantriausi skaitytojai turėjo galimybę užsisakyti „Harį Poterį ir Netikrąjį Princą” per „Alma littera” Knygų klubą, dar knygai nepasirodžius knygynuose.

Šeštoji knyga „Haris Poteris ir Netikras Princas” išleista 28 000 egzempliorių tiražu, tačiau manoma, kad tiražą netrukus teks pakartoti. Penkių pirmųjų „Hario Poterio” knygų Lietuvoje parduota per 200 000 egzempliorius.

Knygas apie mažąjį burtininką parašiusi J.K.Rowilng šiandien – milijonierė, turtingesnė už pačią Anglijos karalienę. Idėja parašyti knygą apie berniuką, turintį burtininko galių ir besimokantį magijos mokykloje, nuo penkerių metų apsakymus kuriančiai J.K.Rowling kilo keliaujant traukiniu. Po ranka jokios rašymo priemonės neturėjusi moteris per keturias valandas trukusią kelionę iš Mančesterio į Londoną sugalvojo visus knygos herojus ir intrigą. Jaunojo burtininko Hario Poterio nuotykius rašytoja jau tuo metu sudėjo į septynias knygas, tačiau dar nepranešama, kada tiksliai knygynuose pasirodys septintoji ir paskutinė serijos knyga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Naujoji „Hario Poterio” knyga jau sulaukė didžiulio susidomėjimo"

  1. ievulka

    ji gera haris geriausias as ji myliu 😛 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.