Telšiškiai vangiai rašo pretenzijas

„Telšiškiai elgiasi kaip tikri žemaičiai – vangiai kreipiasi dėl patirtos žalos”, – lėtą žemaičių būdą priminęs Telšių meras Vytautas Urbanavičius konstatavo, kad į „Litesko” ir „Lietuvos draudimo” įkurtą Žalų registravimo centrą tesikreipė mažiau nei trečdalis – 1580 – šalusių žmonių.

200 tūkst. litų parama bus naudojama gyvenamiesiems namams tvarkyti. beveik 54 tūkst. litų Savivaldybių asociacijos organizuotos paramos turėtų būti atitekti daugiavaikėms šeimoms, neįgaliesiems, vienišiems žmonėms.

Pasak Savivaldybių asociacijos, Telšius parėmė Šiaulių ir Alytaus miestų, Druskininkų, Šalčininkų, Utenos, Kretingos, Švenčionių rajonų savivaldybės, Utenos šilumos tinklai. Aukojo ir pavieniai žmonės – po 20, 30 ar 100 litų.

Pilietinės iniciatyvos instituto, „Lietuvos telekomo” bei LRT surengta telefoninė akcija iki vakar jau buvo sulaukusi per 9000 skambučių, kurių kiekvienas reiškia 5 litų paramą. Tačiau apie penktadalį skambinusiųjų neišklauso informacijos, todėl jų skambutis neįskaičiuojamas.

Institutas savo lėšomis, nelaukdamas surinktų lėšų, Telšius parėmė dar akcijos pradžioje, skirdamas beveik 10 tūkst. litų į Varnius iškeltiems senelių namų gyventojams, apie 3000 litų – Telšių ligoninei. – Laima Peleckienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.