D. Mikutienė ragina pradėti ikiteisminį tyrimą

Kazokiškių bendruomenė paruošė kreipimosi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dokumentus, kuriais prašo atlikti ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo ir jų panaudojimo.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė pritaria Kazokiškių bendruomenės iniciatyvai kreiptis į Vilniaus apygardos prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai suklastotų dokumentų, kurių pagrindu buvo priimti sprendimai pradėti Kazokiškių sąvartyno statybą.

„Atliekų šalinimo sistemos sukūrimas Lietuvoje yra labai aktuali problema, tačiau sąvartynų įrengimas, visų dokumentų paruošimas, kai naudojamos Europos Sąjungos (ES) lėšos, turi būti skaidrus ir atitikti Lietuvos teisės aktus bei ES direktyvas”, – teigia D. Mikutienė.

Parlamentarė klausia, kas prisiims atsakomybę dėl galimai suklastotų protokolų, gyventojų parašų ir kitų dokumentų, kurių pagrindu buvo priimti sprendimai, prieštaraujantys teisės aktams. Lietuvai tikrai būtų nenaudinga sulaukti tokio paties precedento kaip Graikijoje, kai jau net įrengto sąvartyno eksploatacija Europos komisijos sprendimu buvo nutraukta.

Trečiadienį pradėjus parengiamuosius Kazokiškių sąvartyno statybos darbus, premjeras Algirdas Brazauskas teigė, kad kito pasirinkimo dėl šio sąvartyno statybos nėra ir jis turi būti statomas pilnu tempu. Seimo narė D. Mikutienė mano, kad pasirinkimas visada yra, tačiau tai priklauso nuo noro, valios ir padorumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.