Erdvios salės – deficitas

Išsinuomoti salę pokyliui, į kurį pakviesta tūkstantis svečių, Klaipėdoje nėra paprasta. Tačiau patalpas kelių šimtų žmonių banketui rasti galima – jas siūlo ne tik naktiniai klubai, bet ir aukštosios mokyklos ar net meno galerijos.

Didžiausią salę sporto ar pramoginiam renginiui nuomoja Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštoji mokykla (LCC). Šalia pagrindinio mokyklos pastato esantis „Michealsen” kompleksas talpina iki 1600 svečių. Išsinuomoti 2500 kv. metrų patalpas galima ir sporto varžyboms, ir koncertui ar prabangiam pokyliui.

Pasak ūkio dalies vadovo Nerijaus Urbono, nuomos kaina priklauso nuo klientų pageidavimų. „Jeigu žmonės nori profesionalios scenos, stalų banketui, specialios kiliminės dangos, nuoma atsieina brangiau. Vidutiniškai mūsų salės nuoma kainuoja nuo vieno iki penkių tūkstančių litų vakarui”, – sakė N.Urbonas.

Mokykla klientams pateikia ir savo reikalavimų sąrašą. Pavyzdžiui, iki šiol „Michealsen” centre svečiams nuomojamose patalpose nebuvo leidžiama rūkyti.

Pobūvius organizuojančio viešbučio „Klaipėda” rinkodaros skyriaus vadovė Jurgita Maračkinaitė dienraščiui sakė, kad didysis viešbučio restoranas talpina apie 300 žmonių. Į renginį galima kviesti iki 450 svečių, jeigu su restoranu išsinuomojama ir šalia esanti didžioji konferencijų salė. Už salių nuomą klientai nieko nemoka – patalpos nuomojamos, jeigu šeimininkas užsisako banketą. „Pokylio sąmata gali siekti nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių litų – viskas priklauso nuo užsakovo norų”, – sakė J.Maračkinaitė.

Jos teigimu, didelių salių poreikis Klaipėdoje pastebimai auga. „Jau gegužę atidarysime didžiausią Vakarų Lietuvoje konferencijų salę – ji bus sudaryta iš trijų mažesnių salių, kurios, reikalui esant, taps viena didele erdve”, – žadėjo rinkodaros skyriaus vadovė.

Salės nuomojamos ir šiuo metu remontuojamuose Klaipėdos Dailės parodų rūmuose. Jų vadybininkas Darius Vaičekauskas sakė, kad pirmame aukšte esančiose erdvėse telpa iki 200 žmonių, antrame aukšte – 350 žmonių. Per metus salės nuomojamos iki penkių kartų, o vienos valandos nuomos kaina – apie 500 litų. Paklaustas, ar nebijo dėl meno kūrinių saugumo, vadybininkas aiškino, kad tvarkos palaikymas – viena sutarties sąlygų. „Kartais paveikslus nuimame, kiti klientai pageidauja leisti laiką tarp paveikslų, todėl juos paliekame”, – pasakojo D.Vaičekauskas.

Didžiulę parketu išklotą salę nuomoja ir virš naktinio klubo „Piteris” neseniai įkurta šokių studija „Merengo”. Jos vadovė Inesa Kasperaitienė sakė, kad joje drąsiai telpa 200 žmonių. Vos vieną kartą salę nuomojusi šokėja sakė, kad nuomos kaina – sutartinė. „Tikrai ne tūkstančiais skaičiuotume. Tačiau turėtume reikalavimų – grindų danga skirta profesionaliems šokiams, todėl ją prašytume saugoti, o rūkaliams tektų keliauti prie įėjimo pastatytų peleninių”, – dėstė I.Kasperaitienė.

Arnoldas Remeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.