Panda Software pataria būti atsargiems, kai vasario 3 dieną suaktyvės Tearec.A kirminas

PandaLabs įspėjo apie Tearec.A kirmino (dar vadinamo Nyxem ar Blackmal), kuris pasklido po viso pasaulio kompiuterius prieš dvi savaites, suaktyvėjimą vasario 3 dieną. Šis kirminas plinta e-paštu panašiu į erotinį turiniu ir yra užprogramuotas aktyvuotis kiekvieno mėnesio 3 dieną, ištrinant failus su tam tikrais plėtiniais ir sugadinant kai kuriuos saugumo sprendimus. Kad sumažintų šio kirmino poveikį, Panda Software siūlo vartotojams, neturintiems saugumo sprendimo, nemokamą priemonę grėsmei pašalinti: http://www.pandasoftware.com/download/utilities/. TruPreventTM technologijos aptiko ir sunaikino Tearec.A be jokių ankstesnių atsinaujinimu, taigi kompiuteriai, turintys šias technologijas, buvo apsaugoti iš pat pradžių.

„Šiuo metu svarbiausias dalykas yra sumažinti šio kirmino poveikį” teigia Luis Corrons, PandaLabs direktorius. „Dėl to paprasčiausias patarimas – atnaujinkite saugumo sprendimą ir nuskanuokite visą sistemą, kad įsitikintumėte, jog ji nėra užkrėsta. Tiems, kurie neturi saugumo sprendimo ar norėtų jaustis saugesni, mes siūlome mūsų nemokamą priemonę, pašalinančią šį kirminą. Svarbiausia užsitikrinti, kad vasario 3 dieną kompiuteriai bus kiek įmanoma mažiau paveikti.”

Tearec.A patenka į kompiuterius su e-laiškais, užsimenančiais apie seksualinį turinį, siūlančiais erotines vaizdajuostes ar nuotraukas. Jei vartotojas paleidžia vieną iš prisegtų failų, kirminas pradeda plisti naudodamasis savo paties SMTP varikliuku ir trina failus, susijusius su toje ar pasiekiamose nuotolinėse sistemose, jei kompiuteris priklauso tinklui, instaliuotomis saugumo priemonėmis. Be to, kiekvieno mėnesio 3 dieną jis bando sugadinti failus su tam tikrais plėtiniais (.doc, .xls, .mdb, .ppt, .zip, .rar, .pdf, ar .psd bei kt.), atitinkamai ir kai kurias plačiausiai naudojamas programas, kaip Word, Excel, Access, PowerPoint, Acrobat Reader ar Photoshop. Kita atkreipianti dėmesį savybė yra ta, kad jis naudojasi skaičiuokle iš tinklapio, kad užregistruotų infekcijų skaičių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Panda Software pataria būti atsargiems, kai vasario 3 dieną suaktyvės Tearec.A kirminas"

  1. Paramedic

    blefas:) visi updeitins antivirusines tai ir parsisius kartu su updeitu:D tada gales rukyti:DDD

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.