Didžiausio knygynų tinklo „Vaga” pardavimai išaugo 44 procentais

Didžiausią dvidešimties knygynų tinklą Lietuvoje valdanti UAB „Vagos prekyba” 2005 metais gavo 12,2 mln. Lt pajamų. Tai net 44 % daugiau negu 2004 metais, kai pajamos siekė 8,4 mln. Lt.

Daugiausia pajamų gauta rugsėjo ir gruodžio mėnesiais – 1,5 mln ir 2,2 mln. Naujų mokslo metų pradžia ir kalėdinė prekyba yra laikotarpiai, kada pasiekiamas apyvartos pikas, kai palyginus su ankstesniais mėnesiais, pajamos išauga du ir daugiau kartų.

2005 metų pajamos iš knygų prekybos sudarė 9,4 mln Lt. – 34 % daugiau negu 2004 m. Populiariausias 2005-ųjų autorius – amerikietis Dan’as Brown’as, kurio trileriai „Da Vinčio kodas”, „Angelai ir demonai”, „Skaitmeninė tvirtovė” visuose tinklo knygynuose įsitvirtino perkamiausių knygų sąraše. Antrasis pagal populiarumą – kelis metus top’use karaliaujantis autorius – brazilų rašytojas Paulo Coelho.

Iš negrožinės literatūros, vos pasirodžiusi, į perkamiausių knygų sąrašą pateko istoriko Alfredo Bumblausko „Senosios Lietuvos istorija 1009-1795”. Nors ir kainuojanti keliasdešimt litų, ši knyga ir toliau yra gerai perkama, bei išlieka negrožinės literatūros top’ų viršūnėje. Labai populiari buvo Rudolf’o Dreikurs’o knyga apie vaikų auklėjimą „Laimingi vaikai”.

Pernai pirkėjams buvo pasiūlyta naujų akcijų, kurios susilaukė didelio dėmesio ir tapo nuolatinėmis. Populiariausia iš jų – „Po algos”, kai kiekvieno mėnesio 10-tą dieną visoms knygoms taikoma 10% nuolaida.

Susidomėjimo sulaukė nauja paslauga – „Modernus antikvariatas”, teikiama aštuoniuose tinklo knygynuose Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje Kėdainiuose, Kaišiadoryse, Utenoje ir Druskininkuose. „Modernus antikvariatas” iš skaitytojų priima naudotas knygas, ypač populiarios neseniai išleistos, mokomoji literatūra. Parduodamos knygos kaina nustatoma abipusiu knygos savininko ir knygyno susitarimu. Šioms knygoms yra skirtos atskiros knygų lentynos, pažymėtos specialiu užrašu.

Pernai knygynų tinklas išsiplėtė iki dvidešimties parduotuvių. 2005-ųjų gruodį Kaune, prekybos centre „Mega”, buvo atidarytas 506 kv.m. prekybinio ploto knygynas VAGA, kuris tapo didžiausiu mieste. Tai antrasis „Vagos prekybos” knygynas Kaune.

UAB „Vagos prekyba” įkurta 1997 metais, atskyrus nuo leidyklos VAGA prekybinį padalinį, perėmusį knygų platinimą ir knygynų tinklą.

„Vagos prekyba” valdo 20 knygynų tinklą Lietuvoje, iš kurių 8 – Vilniuje. Bendrovėje dirba 104 darbuotojai. Tinklo knygynuose prekiaujama visų Lietuvos leidyklų knygomis – daugiau nei 20 tūkstančių pavadinimų.

UAB „Vagos prekyba”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.